Edina
-12 °C
-3 °C

A Győr jutott tovább a teremben

2004.01.17. 23:11
A Balaton FC után a Győri ETO FC jutott be másodikként az országos teremlabdarúgó-bajnokság debreceni döntőjébe. A fővárosi AstraZeneca-csarnokban az egy héttel ezelőtti, pécsi selejtezőhöz hasonlóan holtverseny alakult ki az élen, és a zöld-fehérek jobb gólarányuknak köszönhetően léphetnek tovább.
Az Arany Ászok Terembajnokság második selejtezőcsoportjának utolsó fordulóban a győriek leiskolázták a Bodajkot, s jobb gólarányuknak köszönhetően előzték meg az Újpestet, amely a REAC elleni összecsapást az utolsó percben bukta el - igaz, az eredmény csak döntetlen lett.

Gól a dudaszó alatt

Az AstraZeneca csarnokban a két első, és két másodosztályú csapat részvételével zajlott torna hasonlóan izgalmasan zajlott, mint az egy héttel ezelőtti, pécsi csoport, ahol a Balaton és a PMFC abszolút holtversenyt produkált, és csak a sárgalapok alacsonyabb száma döntött a siófokiak számára.

A fővárosi torna elején rögtön vereséget szenvedett a teremspecialista REAC a Magyar Kupában menetelő Bodajktól, a két elsőligás, az Újpest és a Győr pedig döntetlenezett egymással. Ezen a találkozón a fővárosiak a dudaszó pillanatában találtak be a hálóba, de a találatot érvénytelennek ítélte a játékvezető. Később kiderült, a vitatott találat sokba került Kovács Zoltánéknak. A folytatásban Reszeli Soós István csapata a rákospalotaiakkal sem bírt, és mivel a lila-fehérek 2-1-re győztek a Bodajk ellen, Mezey György együttese vezetett az utolsó kör előtt.

Az Újpest nem élt a lehetőséggel

A Győr mindent megtett a végső diadalért, hiszen öt-nullára lépte le a Bodajkot, nem csak a három pontot begyűjtve ezzel, hanem elégtételt is vett, amiért a Fejér megyei egylet kiejtette a kupából.

A nap utolsó mérkőzésén az Újpestnek a saját kezében volt a sorsa, a továbbjutáshoz azonban csak a győzelem volt elegendő számukra a REAC ellen. A lilák azonban hiába találtak be Simek révén kétszer is, Mészöly Géza játékosai mindkétszer egyenlítettek, így a Mezey-gárda búcsút inthetett a két hét múlva esedékes debreceni finálénak.

A torna gólkirálya Simek Péter lett három találattal. Az újpestiek válogatott középpályása ezzel a teljesítménnyel a magyar teremlabdarúgó-bajnokság örökranglistáján megelőzte az eddigi első Zavadszky Gábort.

A terembajnokság további műsora

Január 18., Budapest (AstraZeneca csarnok) : Lombard FC Haladás, Matáv-Sopron, Budapest Honvéd (NB I/B), Budapesti Vasas (NB I/B)
Január 24., Szeged: MTK, Videoton FCF, Kecskemét (NB I/B), Szeged (NB I/B)
Január 25., Szeged: Békéscsaba, Ferencváros, Zalaegerszeg, Balassagyarmat (NB I/B)

A körmérkőzések győztesei jutnak a január 31-én és február 1-jén sorra kerülő fináléba, amelynek ebben az évben is a debreceni Főnix Csarnok ad otthont. A címvédő Debrecen, s a múlt vasárnapi pécsi tornán első Balaton FC már a döntő résztvevője, mint ahogy a Győri ETO FC is.

Arany Ászok Terembajnokság, AstraZeneca-csarnok
1. forduló:
Bodajk-Rákospalotai EAC 2-0 (0-0)
Győri ETO FC-Újpest 1-1 (1-0)

2. forduló:
Rákospalotai EAC-Győri ETO FC 1-1 (1-0)
Újpest-Bodajk 2-1 (1-1)

3. forduló: Győri ETO FC-Bodajk 5-1 (2-0)
Rákospalotai EAC-Újpest 2-2 (1-1)

A torna végeredménye: 1. Győri ETO FC 5 pont (7-3), 2. Újpest FC 5 (5-4), 3. Bodajk 3, 4. Rákospalotai EAC 2