Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Buzsáky egyenesben nézte végig Fehér halálát

2004.01.26. 14:24
A magyar futballtársadalom egészét sokkolta Fehér Miklós vasárnap esti halála. A játékosok, és az Index által megkérdezett volt kapitány, Gellei Imre sem tudják feldolgozni a tragédiát.
A válogatott legutóbbi kapitánya, Gellei Imre a reggeli hírműsorokból értesült a fájdalmas hírről. "Lélekölő volt látni Miki haláltusáját, azóta sem tértem magamhoz, még mindig nehezen találok szavakat, olyan gondolatokat amelyek esetleg gyógyírt jelentenének. Családtag ment el közülünk. Egy olyan játékos, aki ki akart tűnni, ezért választotta már nagyon fiatalon a légióséletet. Mind az utánpótlás, mind a felnőttválogatottban példamutató volt a hozzáállása, az akarata. Kiváló fizikai mutatókkal rendelkezett, ezért is érthetetlen és a halála. A szlovénoknak fejelt gólja van előttem, és egyszerűen nem hiszem el, hogy nincs többé. Különösen szörnyű, hogy nem élt annyi évet, ahányszoros válogatott volt.

Korsós példaképnek ajánlja

Korsós György, az ETO volt, a Sturm Graz jelenlegi labdarúgója: "Törökországban edzőtáborozunk, a kapusedzőnktől, aki sms-en kapja a sporthíreket, értesültem Miki haláláról. Nehéz felfogni, ami történt. Sokat voltunk együtt a pályán és azon kívül is. Jól ismertük egymást, ezért bátran mondhatom, a pályafutásuk elején járó fiatalok nyugodtan választhatják őt a példaképüknek. A sors iróniája, hogy a futball volt a mindene és az vette el az életét."

Füzi: Rajongva szerette a szüleit

Füzi Ákos az MTK középpályása Fehérrel együtt került 95-ben a Győr felnőtt keretéhez. A válogatott játékos elmondása szerint a hétfői edzésen szinte valamennyi csapattársa a történtek hatása alatt volt. "Miki személyében egy rendes, csak a futballnak élő srácot veszítettünk el. Évekig játszottunk együtt az ifiben, majd a felnőttek között is, mostanság pedig a válogatottban. Egy kimondottan példaértékű család volt Mikiéké, akik imádták őt és ő is rajongva szerette szüleit, testvérét. Számomra felfoghatatlan még most is ami történt".

Buzsáky: Alig jött álom a szememre

Buzsáky Ákos az Academica Coimbra utánpótlás válogatott játékosa vasárnap este a televízióban követte a tragikus végű találkozót. "Szörnyű volt az egész, ezt egyszerűen nem tudom feldolgozni. Ahogy Miki elterült és kapkodott a levegő után, én is alig jutottam oxigénhez. Alig jött álom a szememre a tragédia után. Jó fizikumú, sikeres sportember volt, semmi nem utalt a bajra".

A játékos elmondása szerint valamennyi portugál napilap, minden híradás kiemelt helyen számol be a csatár haláláról. "Legutóbb egy hónapja találkoztunk, amikor velünk játszottunk. Kitűnő embernek ismertem meg, senkihez nem volt egy rossz szava sem".

Az egész csapat részt vesz a temetésen

Buzsákynak elképzelése sincs milyen hangulatú lesz következő találkozójuk, amikor éppen a Benficával játszanak. A temetésre mindenképpen szeretne hazajönni és a portugál sztárcsapat honlapjával együtt úgy tudja, hogy Fehér csapattársai megjelennek a végső búcsún.