Beáta, Izolda, Lea
-4 °C
4 °C

Két hónapra tiltották el Materazzit

2004.02.03. 21:33
A bíró szándékosnak minősítette a verekedő védő tettét, így annak legalább tíz meccset kell khagynia, és a válogatottban sem léphet pályára. A játékos klubja, az Inter jelezte, nem kíván fellebbezni a döntés ellen.
Az Olasz Labdarúgó Szövetség kéthónapos eltiltással sújtotta Marco Materazzit, az Internazionale játékosát, mert a vasárnapi, 4-0-ás Inter győzelemmel végződött bajnoki után megütötte Bruno Cirillót, a Siena védőjét.

A hátvéd - akinek mellékbüntetésként ötezer eurót kell fizetnie - sérülés miatt nem játszott a találkozón, de a játékoskijáróban odalépett Cirillóhoz, és váratlanul megütötte. A sértett vérző arccal odarohant a meccset közvetítő tévékamerákhoz és azt mondta: "Nézzék, mit tett velem Materazzi".

Szándékos agresszió

Az Inter védője azonnal beismerte tettét, de azzal védekezett, hogy Cirillo hergelte őt az öltözőbe menet, és ösztönös reakció volt az ütés. Ez viszont nem bizonyosodott be, ellentétben azzal, hogy Materazzi már a meccs közben a Siena hátvédje ellen uszította társait.

Materazzi "Cirillót támadjátok, ő a leggyengébb" bekiabálásokkal ösztönözte társait, a második félidőben pedig még tovább ment: "büntessétek meg" - mondta a partvonalnál.

Mivel az egyik partjelző mindezt tanusította, sőt, magát az ütést is látta, a bíró szándékos agressziónak minősítette Materazzi tettét, ami súlyosbító tényezőnek bizonyult.

Legalább 10 meccset kell kihagynia

A 28 éves játékos a kéthónapos eltiltása alatt egyetlen hivatalos meccsen sem léphet pályára, ki kell hagynia nyolc bajnoki és két kupameccset, valamint a válogatott február 18-i, Csehország elleni mérkőzésén sem szerepelhet.

Az Inter vezetősége - amely már vasárnap, órákkal az eset után kijelentte, megbünteti a játékosát - az ítéletet követően jelezte, nem kíván fellebbezni.

Materazzi április 4-én, a Juventus elleni bajnokin térhet vissza.