Géza
-11 °C
-4 °C
Curling
Percről Percre

A szuperrangadó után is élen a Real Madrid

2004.02.16. 00:38
A hosszabbítás perceiben értékesített büntetővel mentette meg legalább az egyik pontot a Real Madrid a Valencia ellen a spanyol bajnokság vasárnap esti szuperrangadóján. A furcsa körülmények között megítélt büntető azt jelenti, hogy a huszonnegyedik forduló után maradt a kétpontos távolság a bajnoki címért küzdők között - a fővárosiak javára.
A Bernabeu-stadionban vasárnap este a spanyol bajnokság első helye volt a tét a Real Madrid és a Valencia összecsapásán. Sokáig nem bírtak a csapatok egymással, majd úgy tűnt, a Valencia a táblázat élére ugrik, de Figo végül értékesített egy büntetőt, így minden maradta a régiben.

Zidane hiányzott

Nagy iramban kezdődött a mérkőzés, a madridi oldalon egy nagy hiányzóval: Zinedine Zidane a Sevilla elleni kupaelődöntőn állíttatta ki magát, és ezért ki kellett hagynia a találkozót. És hamarosan úgy tűnhetett, a francia világklasszis hiányát valóban érzi a listavezető. A Valenciának egyébként volt miért törlesztenie, ugyanis a Király-kupából épp a madridiak verték ki, kettős győzelemmel a negyeddöntőben.

A vendégeknél Mista veszélyeztetett többször, a királyi együttesnél Roberto Carlos volt elemében, előbb Raúlt hozta nagy helyzetbe, majd a játékrész végén szabadrúgása alig kerülte el Canizares hálóját. Az első negyvenöt percben a sárga lapok potyogtak, ha már gólokból hiány volt, a játékvezető ötöt osztott ki.

Megmenekült a Real

A második félidő percei nyugodtabban teltek, egészen a hetvennegyedik percig, amikor egy jobboldali szöglet után Ayala tíz méterről fejelt a hazai kapuba. A Valencia már szinte listavezetőnek érezhette magát, hiszen a hosszabbítás perceiben jártak, amikor a bíró tizenegyessel "ajándékozta" meg a fővárosiakat. Marchena és Raúl küzdött a labdáért a vendégtizenhatosnál, amikor a madridi elesett Tristante Oliva pedig a tizenegyes pontra mutatott. Figo nem hibázott, a Real így megőrizte idénybeli hazai veretlenségét. A pontosztozkodás azt jelenti, hogy elmaradt a helycsere és a huszonharmadik forduló előtti kétpontos előny változatlanul a madridi sztárcsapatnál van.

Kapaszkodik a Barcelona

A forduló másik esti mérkőzésén a magára találó Barcelona simán nyert a vendég Atlético Madrid ellen, annak ellenére hogy az utolsó huszonhárom percben Edgar Davids kiállítása miatt emberhátrányban játszott. A Barca még mindig tucatpontnyira kullog az első helyen álló Real mögött, de győzelmével már a negyedik helyre kúszott fel Frank Rijkaard csapata.

Spanyol bajnokság, 23. forduló
Real Madrid-Valencia 1-1 (0-0)
Gól: Figo (93. perc), illetve Ayala (74.)

FC Barcelona-Atlético Madrid 3-1 (3-1)
Gól: Saviola (10.), Ronaldinho (25.), Garcia (44.), illetve Nikolaidisz (22.)
Piros lap: Davids (67., Barcelona)

Az élcsoport állása
1. Real Madrid 23 45-24 52 pont
2. Valencia 23 45-16 50
3. Deportivo La Coruna 24 41-17 49
4. Barcelona 24 38-28 40