Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Gellei nem fél a visszatéréstől

2004.02.17. 11:24
A volt labdarúgó szövetségi kapitány, Gellei Imre két hónap pihenés után első sikerei színhelyén, Zalaegerszegen ülhet le újra a kispadra. Az Indexnek elmondta, nem ajánlotta magát, és nagy kihívásnak érzi, hogy sikeres csapatot formáljon a jelenleg a tabella utolsó helyén álló 2002-es bajnokcsapatból.
Az észtek elleni kínos Üllői úti vereség után egy nappal búcsúzott a magyar labdarúgó válogatott éléről Gellei Imre szövetségi kapitány. Azóta nem dolgozott egyetlen csapatnál sem, a hétvégén azonban a ZTE vezetői megkeresték, és Mihalecz István helyett fél évig megbízták a gárda felkészítésével.

A kupaszereplés kiemelten fontos

Gellei az Indexnek elöljáróban kifejtette, érzelmi döntést hozott, hiszen kötődik a megyéhez valamint Zalaegerszeghez is. "Hat keszthelyi év után '84-ben, kezdő edzőként kerültem a ZTE-hez, és a rá következő két évben egy csodálatos közösséggel megszereztük a negyedik helyet, ami a bajnoki címet leszámítva a legjobb helyezése volt a város társulatának" - magyarázta.

Gellei úgy értékelte megbízatását, hogy sosem kapott az élettől könnyű feladatokat, de büszke rá, hogy valamennyi csapatával - Siófok, MTK, Vasas - sikerült az előrelépés, és Egerszegen is ez az egyértelmű cél. Az elvárásairól szólva elmondta: minden meccset meg akarnak nyerni, értelemszerűen a kupaszereplés is kiemelten fontos számukra.

Nagy pofonok, elsőkből utolsók

"Nem lesz könnyű dolgom a játékosok összecsiszolását illetően, de mivel szinte mindannyiukkal kerültem már szorosabb munkakapcsolatba, így a többséget ismerem, nem ugrom fejest az ismeretlenbe. Néhány sikeres persze meccs segíthet, hogy elinduljon a szekér" - állította.

"A játékosok nagy pofonokat kaptak, hiszen elsőkből az utolsók lettek, és ez a visszaesés meglehetősen megviselte őket. Keresik önmagukat, és azt hiszem ebben utat mutathatok számukra." - jelentette ki.

Gellei: Nem ajánlottam magam

Nem titkolta, boldog lenne, ha a gárda egykori válogatott játékosai - Sebők József és Vilmos, Waltner, Molnár - ismét elnyernék a szövetségi kapitány Lothar Matthäus bizalmát, mert az egyben az ő szakmai sikere is lenne. A Manchestert-verő Koplárovicsot is kiemelte, mint aki a formálódó csapat egyik alapembere lehet.

Gellei elárulta, egyetlen lépést sem tett a kispad megszerzéséért. "Nem ajánlottam magam, nem féltem attól, hogy volt kapitányként nehéz lesz a visszatérésem egy klubcsapathoz, mert ide nem is volt kapitányként, hanem volt ZTE-trénerként érkeztem. Egyébként mindig úgy véltem, valahol vár rám a munka, és előbb-utóbb megtalál. Hogy ilyen hamar sikerült, és hogy éppen Egerszegen jutottam a vezetők eszébe, az külön öröm" - összegzett.