Boglárka
19 °C
35 °C

Az ukrán Arsenalé lett Bodnár

2004.03.02. 20:03
Néhány hete még úgy tűnt, Bodnár László, a magyar válogatott védője a Dinamo Kijevből a moszkvai Szaturn csapatához kerül, de hirtelen jobb ajánlatot kapott a szintén kijevi Arsenaltól.
Ismét Ukrajnában, az Arsenal Kijevben folytatja pályafutását Bodnár László, a magyar válogatott labdarúgója.

A középpályás - aki itthon a Debreceni VSC-ben futballozott - korábban a Dinamo Kijevben játszott, a csapattal szerepelt a Bajnokok Ligájában is. Télen az orosz FC Szaturn Ramenszkoje együttesének tagja volt, de az ottani átigazolási időszak lejárta előtt előnyösebb ajánlatot kapott az Arszenaltól.

Az Arsenal hetedik a bajnokságban

Bodnár - aki eddig 14-szer lépett pályára a nemzeti csapatban - hamar megállapodott a fővárosi klubbal, s már el is utazott a gárdával edzőtáborozni a törökországi Antalyába. Az ukrán bajnokság - amelyben a hetedik helyen áll az Arsenal - két hét múlva folytatódik.

"A válogatott szempontjából is előnyös, hogy olyan helyre kerültem, ahol igazán számítanak rám" - mondta a 25. születésnapját a múlt héten ünnepelt játékos a magyar szövetség hivatalos honlapján, a www.mlsz.hu-n.

Bodnár mindhárom találkozón játszott a ciprusi tornán, amelyen Lothar Matthäus szövetségi kapitány együttese a második helyet szerezte meg.

Két Arsenal-futballista halt meg két hónap alatt

Az Arsenal Kijev az elmúlt hetekben többször - negatív módon - felhívta magára a figyelmet, ugyanis két hónapon belül két futballistája is elhunyt. Január 7-én a gárda edzőközponjában találták holtan a csapat grúz válogatott csatárát, Salva Apkazavát (később kiderült, hogy a 23 éves labdarúgó halálát tüdőtágulás okozta). A múlt vasárnapi edzés után pedig a junior együttes 17 éves játékosa, Andrej Pavicski esett össze, s bár azonnal kórházba szállították, az életét nem tudták megmenteni.