Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

A harmincmillió forintos beszólás

2004.03.16. 10:26
Vasárnap az olasz futballbajnokságban szereplő Roma védője, a válogatott Christian Panucci a Reggina elleni meccsen nem volt hajlandó csereként beállni, ezért a klub rekordösszegre, százhúsz ezer euróra, azaz átszámítva harmincmillió forintra büntette. A 31 éves védő pénzzavarba azonban aligha kerül, mert a summa mindössze egyharmada havi fizetésének.
Vasárnap Reggio Calabriában lépett pályára az olasz futball-liga egyik élcsapata, az AS Roma. A meccs hatvanötödik percében, 0-0-ás állásnál az edző, Fabio Capello a kispad felé fordult, és szólt Christian Panuccinak, készüljön, mert be akarja állítani.

A világhírű tréner viszont váratlan választ kapott: "nem", mondta Panucci határozottan.

"Nem? Rendben, maradj csak"

Capello meglepetésében nem is lett dühös, sőt mosolyogva kérdezett vissza: "Nem? Rendben, akkor maradj csak!"

A 31 éves védő rendszeresen a kezdőcsapat tagja, de a hétvégén hosszú idő után először nem kapott lehetőséget az első perctől kezdve, a később a találkozó legjobbjának jelölt Zebina játszott a helyén.

A meccset követően Capello nem kerített nagy feneket az ügynek, "pénzbüntetést fog kapni" - mondta.

Drága lett a beszólás

Hétfőn a klub vezetői meg is határozták a bírság összegét, ami százhúszezer euró, azaz átszámítva harmincmillió-háromszázezer forint lesz.

Bár ez jelentős mennyiségű pénz, minden bizonnyal a valaha volt legszigorúbb büntetés a Serie A-ban, de a játékosnak nem lesznek anyagi gondjai, hiszen havi bérének mindössze harminc százaléka. Panucci négyszáz ezer eurót tehet zsebre harminc naponként, így évente 4,8 milliót keres.

Nem az első esete volt

A játékos karrierjében nem az első elutasító válasz volt a vasárnapi, Panucci korábban beszólt már egy másik sztáredzőnek, Marcello Lippinek is.

Kétezer tavaszán a válogatott hátvéd az Interben szerepelt, amikor Lippi be akarta cserélni, de ő nem volt hajlandó beállni. Akkor jóval kisebb pénzbüntetéssel megúszta, viszont a kék-feketéknél többé nem lépett pályára, a tréner a szezon végén elzavarta a klubtól.