Béla
12 °C
27 °C

Lezárulhat a Fehér Miklós halála körüli vizsgálat

2004.04.08. 18:23
Portugál sajtóértesülések szerint szívrendellenesség okozta Fehér Miklós, a Benfica, illetve a magyar válogatott labdarúgójának halálát. Úgy tudni, a toxikológiai vizsgálatok során nem tapasztaltak olyan jelenséget a szakemberek, amely eltérne a normálistól. Az egyik lap szerint az illetékes minisztérium eljárás azt állapította meg, hogy "előre nem látható balesetről van szó."
Már két és fél hónap telt el Fehér Miklós halála után. A Benfica és a magyar válogatott egykori csatára bajnoki közben lett rosszul, összeesett a pályán, majd többszöri újraélesztés után a kórházban elhunyt. Fehért az egész futballtársadalom gyászolta, Portugália is nagyon megrendült a tragédia után, halálának pontos okai azonban mindeddig ismeretlenek maradtak.

"Mérsékelt szívnagyobbodás"

A szakemberek eleinte szívinfarktusra gyanakodtak, de nem tudtak egyértelműen állást foglalni. A boncolást követően került sor a szövettani elemzésekre. Korábban már nyilvánosságra került, hogy portugál törvényszéki orvosszakértők véleménye szerint, a magyar támadó halálát veleszületett szívrendellenesség okozhatta.

Ezt a verziót támaszthatják alá sajtóértesülések szerint a toxikológiai vizsgálatok is; az erről szóló jelentés már a guimaraesi bíróságon van, de megállapításait egyelőre nem hozták nyilvánosságra. A Jornal de Noticias ezzel együtt azt írja: olyan kór okozta a játékos halálát, amit korábban egyetlen vizsgálat során sem észleltek. A lap értesülése szerint "mérsékelt szívmegnagyobbodásról" van szó.

Nem is észlelhették a bajt

A TSF nevű kereskedelmi rádió úgy tudja, hogy a kiegészítő vizsgálatok során semmi "váratlant" nem tapasztaltak az orvosok.

Az illetékes minisztérium által kezdeményezett vizsgálat végére hamarosan pont kerül, hiszen - a Jornal de Noticias értesülése szerint - "előre nem látható balesetről van szó, így a Benfica orvosi csoportja nem is észlelhette a bajt".