Ervin
14 °C
21 °C

Henry lett Angliában az év játékosa

2004.04.26. 10:25
Az Arsenal bajnoki címe mellett újabb sikert könyvelhetett el Thierry Henry, a csapat francia támadója. Az angol élvonal játékosainak szavazatai alapján ugyanis ő lett az év játékosa. Henry, aki minden bizonnyal a gólkirályi címet is megszerzi tavalyi elsőségét védte meg.
A játékosok szavazatai alapján az elmúlt esztendőhöz hasonlóan Thierry Henryt, az Arsenal francia csatárát választották az év labdarúgójává Angliában.

A 26 éves válogatott csillag ebben az idényben 29 bajnoki - összességében 37 - góllal segítette a londoni együttest, amely vasárnap a Tottenham Hotspur elleni idegenbeli döntetlennel megszerezte 13. bajnoki címét. Ezzel a teljesítménnyel valószínűleg megszerzi a Premier League gólkirályi címét, valamint jó eséllyel pályázik az európai Aranycipő elnyerésére is.

Az Ágyúsok 1999-ben 10,5 millió fontért vásárolták meg a támadót a Juventustól, aki a torinói együttesnél nem igazán tudott maradandót alkotni. Azóta Henry 251 mérkőzésen 150 gólt szerzett az Arsenal színeiben, amellyel a klub örökranglistájának harmadik helyén áll, Ian Wright és Cliff Bastin mögött.

A világ-és Európa bajnok futballista eddigi legnagyobb egyéni elismerése a nemzetközi szövetség (FIFA) "év labdarúgója" szavazásán elért második helye, honfitársa, a Real Madridban játszó Zindeine Zidane mögött.

A játékosok szavazatai alapján az év fiatal labdarúgója az idényt még a Charltonban kezdő, majd télen a Chelsea-hez szerződött Scott Parker lett.