Zsuzsanna
-3 °C
3 °C
Jászapáti Petra
kedd 11:00
Jászapáti Petra
Rövidpályás gyorskorcsolya

Maradona látta a halált

2004.05.02. 14:45
Néhány nappal azután, hogy súlyos rosszullétét követően elhagyta a kórházat, máris tv-szereplésre vállalkozott Diego Maradona. Az argentinok volt futballsztárjának most édesapja került kórházba, légzési zavarokkal.
"Láttam a halált" - mondta a 43 éves egykori klasszis az interjúban. "Amikor bekerültem a klinikára, közel voltam ahhoz, hogy elveszítsem az életemet, segítségre volt szükségem" - emlékezett vissza a kórházból nemrégen távozott Diego Maradona, aki meg nem erősített, de magukat biztosan tartó hírek szerint ismét drogproblémái miatt szorult kezelésre.

Az "Isteni Diego" egyúttal megköszönte mindazok törődését, akik az elmúlt hetekben imádkoztak érte.

Maradona április 18-án szív- és légzési panaszokkal került egy Buenos Aires-i magánkórházba, ahol egy héten át mesterségesen lélegeztették, eleinte még mesterségesen is kómában tartották. A klinikát csütörtökön hagyta el, annak ellenére, hogy orvosai ezt nem javasolták. Az 1986-os világbajnokságon aranyérmes legenda azonban úgy véli: már jól van, így nem volt értelme maradnia.

A közeljövőről szólva a sztár elmondta: még legalább egy hétig Buenos Airesben marad, majd a nyarat Olaszországban szeretné tölteni.

A már évtizedek óta kábítószerrel élő Maradona még a kórházban feküdt, amikor újabb "csapás" érte: egy fiatal kubai lány jelentette be, hogy állapotos, és gyermeke apja nem más, mint Diego. Mint ismert, a futballzseni hosszú időt töltött a szigetországban drogelvonó kúrán.