Gábor, Karina, Ders
-3 °C
7 °C

Szétvásárolhatják az AS Romát

2004.05.05. 10:52
A 250 millió eurós adósságot felhalmozó AS Roma a nyáron megválhat világklasszisaitól. Tottit a Real Madrid, az argentin Samuelt a Chelsea csábítja. A brazil Emersont más olasz klubok látnák szívesen soraikban.
Könnyen elképzelhető, hogy az olasz labdarúgó-bajnokságban már biztosan második helyen végző, viszont komoly anyagi problémákkal küzdő AS Roma csapatát szétvásárolják az európai élklubok.

Emerson Olaszországban kelendő

A csapatkapitány, Francesco Totti állítólag a Real Madridhoz, az argentin Walter Samuel a Chelsea-hez, a brazil Emerson a Juventushoz, míg a norvég John Carew az FC Valenciához tart. A nemzetközi sajtó szerint az AS Roma csak úgy tudja orvosolni csődközeli helyzetét - 250 millió eurós adóssága van a klubnak -, ha eladja legnagyobb csillagait, így a feltételezések hamarosan beigazolódhatnak.

Emerson például sajtótájékoztatón jelentette be, hogy több kérője is akad, köztük olyan egyesületek, mint a Juventus, az Internazionale és a Chelsea.

Samuelért 25 millió eurót kínál a Chelsea

"Jó pár ajánlatot kaptam, de a jövőről nem csak én döntök, hiszen 2005-ig szól a szerződésem. Éppen ezért először az AS Roma vezetőivel fogok egyeztetni a folytatásról, mert szeretném tudni, milyenek a klub lehetőségei. Ha biztosan tudják a jövőben is garantálni jelenlegi fizetésem, akkor szívesen maradok" - mondta a Budapestről hiányzó középpályás.

A Chelsea egy másik római klasszisra is szemet vetett, sőt amolyan visszautasíthatatlan ajánlatot tett Walter Samuelért: a londoniak 25 millió eurót kínálnak a védőért, akinek 2006-ban járna le a kontraktusa.

Tottiért sorban állnak a nagy klubok

Az együttes legnagyobb sztárjáért, Francesco Tottiért pedig a Real Madrid jelentkezett be, de a változatosság kedvéért a Chelsea is szívesen látná soraiban. A spanyol lapok szerint a 27 éves irányító lesz a királyi gárda legújabb "galacticója". Korábban Totti úgy vélekedett, hogy csak a Real kedvéért hagyná el a Romát, és ezt is csak azért tenné, mert nyerni szeretne egy nemzetközi kupát, erre pedig a Romával csekély az esély.

John Carew szinte bizonyosan távozik Rómából, s visszatér az FC Valenciához. A csatár kölcsönbe érkezett a spanyol csapattól, de jelenlegi kenyéradója nem él opciós jogával, és nem fizeti ki 7 millió eurós vételárát.

Zebina és Lima is megy?

További problémát okoz a rómaiaknak, hogy a szezon végén lejár a francia Jonathan Zebina és a brazil Lima szerződése, így ők akár ingyen eligazolhatnak.