Sára, Márió
2 °C
6 °C

Király Gábort a Liverpool teszteli

2004.05.18. 09:29
Az ősztől a Bajnokok Ligája selejtezőjében induló Liverpoolnál vesz részt próbajátékon Király Gábor, a válogatott kapusa. A berlini Hertha jelenlegi hálóőre egyelőre nem veszi biztosra szigetországi szerződtetését, és máshonnan is vannak ajánlatai - írta a Nemzeti Sport.
A hétvégén bennmaradt a Bundesliga első osztályában a végig a kiesés ellen küzdő Hertha BSC. A német csapat két, lejáró szerződésű magyar játékosa közül Dárdai Pál már biztosan marad a berlini egyletnél, miután már aláírta újabb, hároméves szerződését. Bonyolultabb a helyzete Király Gábornak: a kapus a tavasszal sérülése miatt kiszorult az első csapatból, és noha korábban a klubvezetés kifejezetten marasztalta, már nem ragaszkodnak annyira a válogatott kapusához.

A Herthával már korábban is szóba hozták a lengyel válogatott és a Liverpool hálóőrét, Jerzy Dudeket, és most az is elképzelhető, hogy helycserére kerül sor: a napokban az angol egyesület teszteli Király Gábort.

Még nem éli bele magát

"Nem mondanám próbajátéknak, a liverpooliak privát emberként is meg akartak ismerni, testközelből akartak látni" - nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Angliából Király Gábor. A kapus hétfőn orvosi vizsgálaton vett részt, edzésen kedden vesz részt. Az időzítésről azt mondta, hogy ez az alkalom volt a legjobb mindenkinek: a Hertha is kivívta már a bentmaradást és a Liverpool is együtt van még. Király reméli, kedd helyett csütörtökig maradhat.

"Tudom, hogy még nem vagyok a Liverpool kapusa, azért, hogy itt vagyok, még nem fognak leigazolni" - mondta a hálóőr, akinek máshonnan is vannak ajánlatai, elképzelhető, hogy újabb klubnál jelenik meg orvosi vizsgálaton. Azt Király is hozzátette, Dudeket többek között jelenlegi klubja, a Hertha is hívja.

Küszöbön az eladás

A Liverpoolal kapcsolatos átigazolási hír, hogy a csatár Emile Heskey már biztosan Birminghambe távozik - öt és hatmillió font közötti összegért. A klub részleges eladása pedig egyre közelebb a megvalósuláshoz: a 'Pool tulajdonosai elvben rábólintottak a részvények harminc százalékának értékesítésében a hatvanmillió fontos ajánlatot tevő thaiföldi miniszterelnöknek, Takszin Shiniwatrának.