Alfréd
-3 °C
3 °C
Tóth Ivett
ma 02:00
Tóth Ivett
Műkorcsolya

Szabics lett a Stuttgart legjobb csatára

2004.05.24. 13:45
A német Kicker magazin osztályzatai alapján Lisztes Krisztián, a bajnok Bréma középpályása a tizedik legjobb volt a Bundesliga középpályásai között a most végetért szezonban, míg Szabics Imre a magyar válogatott csatára a támadók közt a tizennegyedik helyen végzett.
Szabics Imrének, a magyar válogatott támadójának remekül indult az idénye, hiszen rögtön az első fordulóban csereként beállva az ő két góljával nyert a Stuttgart a Rostock ellen. A remek rajt után továbbra is jó formában játszott a Fradi egykori csatára, ezt a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában elért góljai is bizonyították.

Szabics Kurányi előtt

A Kicker magazin osztályzatai alapján ez a teljesítmény a legjobb volt a stuttgarti csatárok között, hiszen 3,55-ös átlaggal a 14. helyen végzett a támadóknál, maga mögé utasítva csapatából Kurányit, aki a 18. és Tiffertet, aki a 22. lett. A támadók versenyét egyébként a gólkirályi címet is megszerző Ailton nyerte, megelőzve a leverkuseni Berbatovot és brémai csapattársát Klasnicot.

Lisztes a legjobb magyar

Szabicsnál is jobban szerepelt Lisztes Krisztián, aki 3,35-ös átlaggal a középpályások versenyében a 10. helyet szerezte meg. Dárdai Pál ebben a versenyben a 43. helyen végzett. A brémai középpályás tavaly is igen előkelő helyen állt "félidőben", azonban a Bréma tavaszi bukdácsolása az ő teljesítményére is kihatott.

Lisztes idén olyan játékosokat előzött meg, mint a német válogatott Ballack és Schneider, a cseh Rosicky, az angol Hargreaves, vagy a francia világ- és Európa-bajnok Lizarazu. A középpályásoknál Lisztes csapattársa Ernst végzett az élen, a stuttgarti Soldo és a dortmundi Dede előtt. A negyedik a brémai irányító Micoud lett.

Király a legutolsó

Király Gábornak, idén több súlyos sérüléssel is megkellett küzdenie, csapatából is kikerült, így nem meglepő, hogy azon kapusok között, akik az értékelhető meccsszámot hozták, az utolsó, 20. helyen végzett. A kapusoknál egyébként van Duijnhoven, a Bochum játékosa végzett az első helyen, a stuttgarti Hildebrand és a német válogatott első számú kapusa, Kahn előtt.

A játékosok összesített versenyét a Leverkusen brazil védője Lucio nyerte van Duijnhoven és Ernst előtt. A magyar játékosok közül Lisztes a 45., Szabics a 81., Király a 100. míg Dárdai a 125. lett. (Lisztes tavaly a 120., Dárdai a 89. volt.)