Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

A Real Roberto Carlost, a Barcelona Davidsot veszítheti el

2004.05.25. 15:32
A madridiak balhátvédje, Roberto Carlos a Chelsea-hez távozhat, mert a londoniak milliárdos elnöke, Roman Abramovics évente hárommillió euróval többet fizetne neki. A holland Edgar Davids a Barcelonával nem tudott megállapodni, és valószínűleg az Interben folytatja.
A Real Madrid balhátvédje, Roberto Carrlos kedden egy brazil rádióállomásnak azt nyilatkozta, elhagyja a spanyol gárdát - írta a soccerage.com nevű internetes oldal. A sztár állítólag nem tudott megállapodni a fehérek elnökével, Florentino Perezzel a 2005 júniusában lejáró szerződésének meghosszabbításáról, és szinte biztosan elfogadja a Chelsea fejedelmi ajánlatát.

Harminchat millió euró négy év alatt

A londoniak milliárdos tulajdonosa, Roman Abramovics néhány hete már bejelentkezett a klasszisért, akinek évente kilenc millió eurót (2,2 milliárd forintot) fizetne, egészen 2008-ig. A kopasz védő a királyi klubnál hat milliót tehetett zsebre szezononként.

A brazil világsztárral kapcsolatos hírnek hitelt ad az, hogy a Real máris elkezdett nézelődni a piacon, ki is pótolhatná a gárdában Carlost. Jorge Valdano sportigazgató az Athletic Bilbao 23 éves balbekkjét, Asier del Hornót szemelte ki, ám a fiatal játékos nem rég hosszabbította meg szerződését a baszkokkal és a kivásárlási ára húszmillió euró.

A spanyol lapok szerint Valdano viszont mindenképpen megkezdi a tárgyalásokat a Bilbao vezetőivel egy olcsóbb megoldás - esetleges játékoscsere - reményében.

Négy évet akart, de csak kettőt kapott volna Davids

A Real Madrid legnagyobb riválisa, Barcelona valószínűleg szintén elveszíti egyik legnagyobb klasszisát. A sportal.it, olasz weboldal úgy értesült, a januárban Katalóniába érkezett Edgar Davids ügynöke ugyanis kedden bejelentette, pártfogoltja nem köt szerződést a Barcával.

A holland középpályás ezév elején félévre kölcsönbe érkezett a Juventustól, amelynél a szezon végén lejárt a szerződése, és úgy tűnt, alá is ír a katalánokhoz a remek tavaszi idénye után. A harminckét éves játékos négyéves megállapodást szeretett volna, ám a Barcelona csak két évre akarta leigazolni, opcióval a harmadik esztendőre, ezt viszont visszautasította a szemüveges klasszis.

Az Inter máris vinné a középpályást

Azt, hogy hol folytatja pályafutását Davids, még nem tudni, de úgy hírlik, az Internazionale máris jelentkezett a futballista menedzserénél.

Szintén a Barcelonához kapcsolódó hír, hogy Giovanni van Bronckhorst három évvel meghosszabbította szerződését a klubbal, így 2007 júniusáig biztosan marad.

Az előbbiek honfitársa, Michael Reiziger viszont minden bizonnyal távozik a tavasszal szárnyaló együttestől. A védőnek június 30-án jár le a kontraktusa, s a vezetőség nem akarja azt meghosszabbítani - a posztjára már szerződtették is a brazil világbajnok Bellettit a Villarealtól - így Reiziger szabadon eligazolhat.