Aliz
6 °C
14 °C

Csütörtök délután dől el Pintér Attila sorsa

2004.07.01. 10:25
A Fradi edzője, Pintér Attila csütörtökre ígért választ a klub vezetőinek: elfogadja-e a kedden neki szegezett ultimátumot. Az elnökség felszólítására a szakvezetőnek modorán kell változtatnia, és kétnapos gondolkodási időt kért. A játékosok eközben levelet írtak, melyben elárulják, többször elviselhetetlen helyzetbe kerültek tavasszal, de tűrtek, és nem hoztak szégyent a ferencvárosi mezre. Visszautasítják a vádat, hogy elkényeztetett, akaratgyenge, munkára nem fogható emberek lennének.
A Ferencváros labdarúgó-csapata május huszonhetedikén nyerte meg történetének huszonnyolcadik bajnoki címét. Alig több mint egy hónap elteltével, június 28-án hétfőn látott napvilágot a Nemzeti Sportban, hogy Pintér Attila ellen lázadnak játékosai, ezzel egy időben a válogatott pályaedzőjével, László Csabával áll tárgyalásban a klub.

Pintérnek javítania kell modorán

A klub elnöke, Furulyás János kedden hivatalosan, sajtótájékoztatón is bejelentette: a hír igaz, sőt már a szerződésbontást is megfogalmaztát, amit azonban visszavontak és Pintér Attila hatpontos ultimátumot kapott. Ez ugyan titkos, ám ennek lényege: az elkövetkezendő fél évben Pintérnek javítania kell a kommunikációt a játékvezetőkkel, a sajtóval, de mindenek előtt saját futballistáival.

Pintér két nap gondolkodási időt kért - ez csütörtök délután jár le -, mondván elveivel szakmai hitvallásával egyeztethetőe-e, amit a klub első embere kért. Azt sem titkolta, csalódott korábbi klubjában.

Ezek után a játékosok szerda este nyílt levelet tettek közzé a klub honlapján. Ebben kijelentik: hamarosan elmondják, mi a bajuk Pintérrel, illetve a módszereivel. A levél szövege:

"Nem hoztunk szégyent a ferencvárosi mezre"

"A Ferencváros bajnokságot és Magyar Kupát nyert csapatának tagjaiként az elmúlt hónapokban a legszélsõségesebb helyzetekben is igyekeztünk sportemberként viselkedni, és tekintettel lenni a Ferencváros csodálatos hagyományaira, valamint valamennyi ferencvárosi szurkoló érzéseire.

Egységesen, csapatként viseltünk el, és vertünk vissza minden olyan próbálkozást, mely számunkra megalázó helyzetekbe kényszerített volna bennünket. Az elmúlt hónapok történései után is egyenesen bárki szemébe nézhetünk, és büszkén vállalhatjuk, hogy nem hoztunk szégyent sem a ferencvárosi mezre, sem szurkolóinkra.

Képesek voltunk a legelviselhetetlenebb helyzetben is tűrni, és a Ferencváros érdekeit szem előtt tartani. Ezekben a napokban is ezt tesszük, annak ellenére, hogy számos helyen és számos alkalommal hangzanak el olyan megnyilvánulások, melyek bennünket elkényeztetett, akaratgyenge, munkára nem fogható emberként állítanak be.

Tiszteletben tartva az FTC Rt. igazgatósága és Pintér Attila vezetõedzõ között lezajlott megbeszélések eredményét, egyelõre nem szeretnénk konkrétumokat a nyilvánosság elé tárni, de ezt önmagunk védelmében rövid idõn belül mindenképpen megtesszük. Addig kérjük a szurkolók és a közvélemény türelmét."

Garami 32, Pintér 25 pontot szerzett

A játékosok közül egyébként - a pletykák szerint - többen attól tették függővé maradásukat, hogy Pintér Attila megy-e, vagy marad a csapatnál. A szakvezető a télen Garami József helyére került a csapathoz, a bajnoki cím mellett tavasszal kupát is nyert, így egyértelműen sikeredzőnek tekinthető, noha az ő vezetésével csak 25, míg Garami idején 32 pontot szerzett a zöld-fehér társulat.

Garaminak két és féléves munkássága idején nem voltak nyilvános problémái a csapattal, Pintérrel kapcsolatosan ugyanakkor már szezon közben is arról lehetett hallani, hogy összetűzésbe keveredett tanítványaival. A legfontosabb talán az volt, amikor Gerát például minden különösebb magyarázat nélkül cserélte le a félidőben az Újpest ellen.

A klub kommunikációs osztályán azt a tájékoztatást kaptuk, hogy egyelőre még nem tudni, milyen formában értesítik a sajtót a tréner döntéséről. Azt sem tudni, hogyan fog dönteni a játékosként válogatottságig jutó középhátvéd.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?