Diána
12 °C
27 °C

Portugál és görög védővel erősítene a Real Madrid

2004.07.12. 13:08
A vasárnapi elnökválasztást óriási fölénnyel nyerte a négy éve irányító Perez, aki az Eb-döntős csapatokból válogatna. A régi-új prezidente kiszemeltjei a portugál középhátvéd, Ricardo Carvalho és a görög jobbhátvéd, Szeitaridisz.
A papírformának megfelelően, azt viszont messze felülmúló fölénnyel választották ismét Florentino Perezt a Real Madrid elnökének. Újbóli hatalomra jutása minden bizonnyal beindítja az Eb idején tulajdonképpen szünetelő átigazolási időszakot.

Szinte egyhangú Perez-siker

A vasárnapi választáson 23 401 klubtag szavazott személyesen, s nagyjából 92 százalékuk döntött úgy, hogy ne legyen változás a patinás egyesület élén, a következő években is Perez vezesse a klubot. A korábbi elnök, Lorenzo Sanz (5,08), valamint a harmadik jelölt, Arturo Baldasano (1,96) szinte csak jelképes támogatást szerzett.

A voksolási procedúrát a levélben beérkezett szavazatok tették teljessé, s itt is elsöprő volt Perez diadala. A Reuters úgy tudja, hogy a régi-új prezidente 11 034 voksot kapott írásban, míg Baldasano 34-et. Sanzot a levélben szavazók közül állítólag senki sem tartotta alkalmasnak a pozíció visszaszerzésére, ám valójában az történt, hogy ő nem szedett be voksokat hasonló módon. Sanz a vasárnapi választás előtt meg is próbálta érvényteleníteni az effajta leveleket, de kérését a bíróság elutasította.

Négy évvel ezelőtt Perez a szavazatok 55 százalékával győzte le Sanzot, vagyis úgy tűnik, hogy a legutóbbi futballszezon keserű csalódásait már megbocsátották a szurkolók.

Idén védőkre is költ az elnök

A 2000 óta "uralkodó" elnök az elmúlt négy évben világsztárokkal erősítette meg a Realt, sorrendben Luis Figo, Zinedine Zidane, Ronaldo és David Beckham érkezett a spanyol fővárosba.

"A Real Madrid és a jövő győzött az elnökválasztáson. Tudom, hogy milyen feladatok várnak rám, ezt felelősséggel vállalom és teljesítem" - jelentette ki Perez.

Az elnök a múltban csak világklasszis támadókat vitt Madridba, a védekező középpályások, illetve védők igazolását nem tartotta fontosnak. Ebből a hibájából okulva már június elején szerződtette az AS Roma argentin klasszis középhátvédjét, Walter Saumelt, a napokban pedig megígérte, ha újra bizalmat kap, akkor megszerzi a szintén centerhalf portugál Ricardo Carvalhót és portói klubtársát, a labdaszerzésben sem rossz Maniche-t. Az AS nevű madridi lap legutóbbi információi szerint az Eb-győztes görög válogatott jobbhátvédje is a Real Madridé lehet, ha hétfő éjfélig meg tud állapodni a fehérek vezetőivel.

Szeitaridisz ügynöke az Európa-bajnokság elején, a portugál-görög meccs után ugyan már megállapodott az FC Portóval, de az idei BL-bajnok klubtól július 12-ig kért és kapott is haladékot a szerződés aláírására, mert a Perez-kabinet is jelezte, érdekelné a később a torna válogatottjába is bekerült huszonkét éves hátvéd.

Rooney lehet a hab a tortán

A fenti igazolások mellett Perez konkrétan kijelentette, ha a posztján marad, felújíttatja a Santiago Bernabeu-stadiont. A legendás aréna jelenleg 82 ezer férőhelyes, de lassan elavulttá válik, ezért elképzelése szerint mozgatható tetővel fedné be a létesítményt, amelyre körülbelül 36 millió eurót szánna.

Angliában ráadásul úgy tudják, a sztárigazolási hagyományokat is továbbvinné az elnök: a hétfői brit bulvárlapok szerint Patrick Vieira (Arsenal) és Wayne Rooney (Everton) megszerzését sem lehet kizárni.