Árpád
-2 °C
4 °C

Portugál és görög védővel erősítene a Real Madrid

2004.07.12. 13:08
A vasárnapi elnökválasztást óriási fölénnyel nyerte a négy éve irányító Perez, aki az Eb-döntős csapatokból válogatna. A régi-új prezidente kiszemeltjei a portugál középhátvéd, Ricardo Carvalho és a görög jobbhátvéd, Szeitaridisz.
A papírformának megfelelően, azt viszont messze felülmúló fölénnyel választották ismét Florentino Perezt a Real Madrid elnökének. Újbóli hatalomra jutása minden bizonnyal beindítja az Eb idején tulajdonképpen szünetelő átigazolási időszakot.

Szinte egyhangú Perez-siker

A vasárnapi választáson 23 401 klubtag szavazott személyesen, s nagyjából 92 százalékuk döntött úgy, hogy ne legyen változás a patinás egyesület élén, a következő években is Perez vezesse a klubot. A korábbi elnök, Lorenzo Sanz (5,08), valamint a harmadik jelölt, Arturo Baldasano (1,96) szinte csak jelképes támogatást szerzett.

A voksolási procedúrát a levélben beérkezett szavazatok tették teljessé, s itt is elsöprő volt Perez diadala. A Reuters úgy tudja, hogy a régi-új prezidente 11 034 voksot kapott írásban, míg Baldasano 34-et. Sanzot a levélben szavazók közül állítólag senki sem tartotta alkalmasnak a pozíció visszaszerzésére, ám valójában az történt, hogy ő nem szedett be voksokat hasonló módon. Sanz a vasárnapi választás előtt meg is próbálta érvényteleníteni az effajta leveleket, de kérését a bíróság elutasította.

Négy évvel ezelőtt Perez a szavazatok 55 százalékával győzte le Sanzot, vagyis úgy tűnik, hogy a legutóbbi futballszezon keserű csalódásait már megbocsátották a szurkolók.

Idén védőkre is költ az elnök

A 2000 óta "uralkodó" elnök az elmúlt négy évben világsztárokkal erősítette meg a Realt, sorrendben Luis Figo, Zinedine Zidane, Ronaldo és David Beckham érkezett a spanyol fővárosba.

"A Real Madrid és a jövő győzött az elnökválasztáson. Tudom, hogy milyen feladatok várnak rám, ezt felelősséggel vállalom és teljesítem" - jelentette ki Perez.

Az elnök a múltban csak világklasszis támadókat vitt Madridba, a védekező középpályások, illetve védők igazolását nem tartotta fontosnak. Ebből a hibájából okulva már június elején szerződtette az AS Roma argentin klasszis középhátvédjét, Walter Saumelt, a napokban pedig megígérte, ha újra bizalmat kap, akkor megszerzi a szintén centerhalf portugál Ricardo Carvalhót és portói klubtársát, a labdaszerzésben sem rossz Maniche-t. Az AS nevű madridi lap legutóbbi információi szerint az Eb-győztes görög válogatott jobbhátvédje is a Real Madridé lehet, ha hétfő éjfélig meg tud állapodni a fehérek vezetőivel.

Szeitaridisz ügynöke az Európa-bajnokság elején, a portugál-görög meccs után ugyan már megállapodott az FC Portóval, de az idei BL-bajnok klubtól július 12-ig kért és kapott is haladékot a szerződés aláírására, mert a Perez-kabinet is jelezte, érdekelné a később a torna válogatottjába is bekerült huszonkét éves hátvéd.

Rooney lehet a hab a tortán

A fenti igazolások mellett Perez konkrétan kijelentette, ha a posztján marad, felújíttatja a Santiago Bernabeu-stadiont. A legendás aréna jelenleg 82 ezer férőhelyes, de lassan elavulttá válik, ezért elképzelése szerint mozgatható tetővel fedné be a létesítményt, amelyre körülbelül 36 millió eurót szánna.

Angliában ráadásul úgy tudják, a sztárigazolási hagyományokat is továbbvinné az elnök: a hétfői brit bulvárlapok szerint Patrick Vieira (Arsenal) és Wayne Rooney (Everton) megszerzését sem lehet kizárni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?