Sára, Márió
-6 °C
2 °C

Csank mégsem marad a Videotonnál

2004.07.22. 18:16
A korábbi hírekkel ellentétben mégsem marad a Videoton labdarúgócsapatának élén Csank János. A tréner még csütörtök délelőtt is úgy tudta, ő marad az edző, ám a klub ügyvezetője, Gál János a Balaton FC szakvezetőjét, Csertői Aurélt választotta a fehérvári kispadra.
A korábbi hírekkel ellentétben mégsem marad a Videoton labdarúgócsapatának élén Csank János. Gál László, a klubot működtető gazdasági társaság ügyvezetője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy péntektől Csertői Aurél vezeti az együttes edzéseit.

"Szerdai megbeszélésünk során Csank János tett egy ajánlatot, én pedig egy nap gondolkodási időt kértem, ma pedig úgy döntöttem, hogy a jövőben nem számítok rá" - mondta Gál.

Csank azt gondolta, maradhat

Az ügyvezető elismerte, hogy Csank beleegyezett fizetése bizonyos fokú csökkentésébe, ezzel együtt ő a váltás mellett döntött. A Videoton ügyvezetője a pénzügyi részleteket illetően nem volt hajlandó felvilágosítást adni.

"Tegnap este Gál László egy kérdésre válaszolva több tanú előtt azt mondta, hogy én vagyok a csapat edzője, ma már azt, hogy nem - válaszolta az MTI megkeresésére Csank János. - Kellemetlen a helyzet, már csak azért is, mert ma, korábban bátorkodtam azt mondani, hogy továbbra is én maradok az edző. Tőlem ugyanis senki nem kérte, hogy ne nyilatkozzak ebben az ügyben, márpedig én ezt a verziót tudtam."

A tréner még hozzátette, hogy a nyilvánosság felé mindig a fizetése csökkentéséről volt szó, miközben az egyeztetések során azt kifogásolták a vezetők, hogy nem érvényes a szerződése, mert azon nem szerepel a többségi tulajdonos önkormányzat ellenjegyzése.

"Az ügynek még lesz folytatása"

"Az igaz, hogy nincs ellenjegyzés a szerződésen, de folyamatosan utalták a fizetésemet, ezzel pedig gyakorlatilag elismerték a megállapodás hivatalosságát - tette hozzá a tréner. - Nem érzek presztízsveszteséget. Sőt, valamilyen szempontból még örülök is, hogy így alakult a helyzet, mert úgy érzem, nem lett volna jó ez a munkakapcsolat."

Csank jelezte, hogy pénteken azért elmegy edzést tartani, feltéve, ha az ügyvédje "nem szerez olyan papírt", amelyben felmentik a munkavégzés alól. Ezzel együtt bejelenti a történteket a ligánál, és tájékoztatja az edzőbizottságot. Hozzátette: lesz folytatása az ügynek.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!