Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

A Debrecen otthon kapott ki a Győrtől

2004.08.14. 22:18
Meglepő vereséget szenvedett el a DVSC a futball Arany Ászok Liga második fordulójában: a nyitányon győztes debreceniek az egy hete a Fraditól sima verést kapó Győr ellen 1-3-ra végeztek otthon. A Ferencváros kínkeserves győzelmet aratott a Diósgyőr ellen.
Öt meccsel folytatódott szerdán a labdarúgó Arany Ászok Liga a második fordulóban. A rajt előtt a bajnokság megnyerésére legesélyesebbnek tartott Debrecen otthon fogadta a Győrt, és hazai pályán mindenki győzelmet várt Szentes Lázár csapatától. A Loki egy hete a Bp. Honvéd otthonában nyert 2-1-re, míg a Győr otthonában sima, 4-2-es vereséget szenvedett a Ferencvárostól.

A meccs úgy kezdődött, hogy beigazolódik a papírforma, Halmosi már a második percben vezetést szerzett egy tizennégy méterről leadott lövés végén. Az első húsz perc végén a Leonardo buktatásáért megítélt büntetőt szintén az egykori Haladás-játékos lőtte, de a kapu mellé célzott. Amire ekkor senki nem gondolt, a félidő végére bekövetkezett: a Győr fordított. Előbb a Nicsenkó felvágásáért a 16-os vonalánál megítélt szabadrúgást Stark nagy erővel rúgta a bal felső sarokba (1-1). A 38. percben Nicsenko ezúttal passzolt Vincze Ottóhoz, aki egy csel után kilőtte a jobb alsó sarkot (1-2).

A folytatásban az elképzelés nélkül játszó Debrecen a sérült Sándor Tamást is elveszítette, negyedórával a vége előtt pedig Varga jobb oldali szöglete után Jäkl bólintotta a labdát a hazai kapuba (1-3), teljessé téve ezzel a győri meglepetést.

Debreceni VSC MegaForce-Győri ETO FC 1-3 (1-2)
Debrecen, 6500 néző, V: Erdős
Debrecen: Csernyánszki - Nikolov, Éger, Hegedűs (Andorka 67.), Szatmári - Kiss, Sándor T. (Dombi a szünetben), Komlósi, Halmosi - Bogdanovic, Leonardo (Sitku a szünetben)
Győr: Stevanovic - Regedei, Horváth, Stark, Tóth - Sándor Gy. (Varga 73.), Vincze O., Vincze G., Jäkl - Peric (Balás 85.), Nicsenko (Pusztai 91.)
Gólszerzők: Halmosi (2.), illetve Stark (31.), Vincze O. (38.), Jäkl (77.)
Sárgalap: Horváth (18.), Vincze G. (19.), Tóth (81.)

A Győrhöz hasonlóan magabiztosan nyert idegenben, a Békéscsaba ellen az egy hete győzelemmel rajtoló ZTE. A hazaiaknál második sárga lapja miatt Grujicsot kiállították a 39. percben, amikor már vezettek az egerszegiek. A tíz emberrel küzdő Előre hiába egyenlített a hajrában, Waltner és Balog Csaba révén kétgólos győzelmet aratott végül Gellei Imre csapata.

Előre FC Békéscsaba-ZTE FC 1-3 (0-1)
Békéscsaba, 2500 néző, V: Világi
Sárgalap: Balog Zs. (14.), Grujic (18., 39.), Funk (56.), illetve Józsi (44.)
Békéscsaba: Simunic - Vilotic, Grujic, Udvari - Paróczai (Kulacsi, 69.), Balog Zs., Vasiljevic (Potemkin, 76.), Funk - Lázok, Miculescu, Ursz (Tóth Gy., a szünetben)
ZTE: Varga Z. - Kocsárdi, Sebők V., Csóka, Szamosi - Nagy L., Kaj (Balog Cs., 65.), Józsi (Sabo, 70.), Koplárovics - Sebők J. (Babati, 84.), Waltner
Gólszerzők: Potemkin (78.), illetve Koplárovics (19.), Waltner (85.), Balog Cs. (89.)
Kiállítva: Grujic (39.)

Megérdemelt Vasas-siker A szezont vereséggel kezdő újonc a Vasas, a másik feljutót, a Nyíregyházát fogadta. A két piros-kék csapat összecsapásán a hazaiak sokáig nem bírtak a vendégekkel noha Tamási Zsolt csapatának volt több helyzete, mezőnyfölényét nem tudta gólra váltani.

Vasas-Nyíregyháza 2-0 (0-0)
Illovszky-stadion, 4000 néző, V: Solymosi Vasas: Posza - Molnár Z., Vass (Nagy 84.), Plókai, Rada - Rósa H., Schultz (Kovrig, 92.), Gaál, Tóth A. - Ferenczi, Da Silva (Bardi, 87.) Nyíregyháza: Németh - Ambrusz, Szatke (Kozma 78.), Pintér, Bánka (Cipf 78.) - Némedi, Hegedűs, Csillag, Lakatos - Popan (Lehoczki 64.), Rob
Gólszerzők: Rósa H. (52.), Bardi (91.)
Sárga lap: Tóth (49.), Ferenczi (68.), Plókai (71.), illetve Pintér (23.), Csillag (58.), Ambrusz (83.)

Legyőzte a Diósgyőrt is a címvédő Ferencváros A Ferencváros jó hetet tudhat maga mögött: egy hete vasárnap a Győrt győzte le imponálóan László Csaba együttese, majd a Bajnokok Ligája selejtezőben hazai pályán előnyt szerzett a Sparta Praha ellen. A bajnokságot vereséggel és bohózatba illő fordulatok után kezdő Diósgyőr ellen azonban szenvedtek Lipcseiék, és a harmadik FTC-meccsén negyedik gólját szerző Vagner találatára feleltek a miskolcaik a második félidőben. Az Üllői útiakat a szintén frissen igazolt Tőzsér Dániel mentette meg: a rendkívül rosszul helyezkedő Takács helyére, a jobb felső sarokba bombázott a 16-os vinaláról elvégzett szabadrúgásból.

Ferencváros-Diósgyőri BFC 2-1 (1-0)
Üllői út, 5907 néző, V: Sápi
Ferencváros: Szűcs - Balog, Lipcsei (Botis 78.), Gyepes - Vukmir, Rósa D., Kapic, Tőzsér - Bajevszki (Sasu 60.), Vagner (Zavadszky 89.), Penksa
Diósgyőr: Takács - Horváth T., Máté, Hornyák, Virág - Belényesi (Katona 70.), Müller, Vitelki (Papp a szünetben), Mogyoródi (Hompoth 75.) - Tisza, Sipeki
Gólszerzők: Vagner (31.), Tőzsér (81.), illetve Tisza (73.)
Sárgalap: Sasu (83.), illetve Vitelki (26.)

Gólnélküli döntetlen Sopronban

A találkozó elején a kontrákra berendezkedő Kaposvár meglepte a hazaiakat, akik nem bírták feltöörni a vendégvédelmet. A soproniak körülményesen játszottak, így az újonc megérdemelten szerzett pontot.

Matáv FC Sopron-NABI Kaposvár 0-0
Sopron, 3000 néző, V: Saskőy
Sopron: Balogh - Földvári, Debnár, Szekeres, Hanák (Sifter, 74.) - Lazic, Bagoly, Fehér (Balaskó, a szünetben), Bárányos - Sira (Szabó O., a szünetben), Tóth M.
Kaposvár: Balajcza - Zahorecz, Nagypál (Kovácsevics, 92.), Mező - Farkas N., Tóth B., Bank, Máté, Kardos - Jovánczai, Oláh (Zsolnai, 87.)
Sárga lap: Földvári (43.), Szekeres (76.), illetve Máté (64.), Farkas (68.)

A Pápa első élvonalbeli hazai találkozóján egy pontot szerzett, miután 2-0-ás hátrányról kiegyenlített a Videoton ellen. A gyenge iramú első félidőben két helyzetét belőtték a vendégek. Györök beadása után Kuttor 5 méterről laposan lőtte a labdát a jobb sarokba. Négy perc múlva Szabó végzett el egy szabadrúgást a jobb oldalról, ívelését Koller felugorva a kapu közepébe fejelte. A fordulás után visszahúzódott Videoton, a Pápa pedig lendületbe került. Stevia buktatásáért megítélt tizenegyest Germán félmagasan a kapu jobb oldalába rúgta. Húsz perccel a vége előtt Kincses ívelt középre a jobb oldalról Medved lefordult Tereánszky-Tóthról, majd 10 méterről, jobbal a jobb sarokba bombázott. A hajrában emberelőnybe került a Pápa, de fölényét már nem tudta érvényesíteni.

Jegyzőkönyv:
Lombard Pápa FC-Videoton FCF 2-2 (0-2)
Pápa, 2000 néző, V: Dubraviczky
Pápa: Szép - Radics (Kincses, 65.), Szekér, Farkas A., Róth - Vörös (Stevica, a szünetben), Lászka, Kovács P., Usvath (Tóth Cs., a szünetben) - Medved, Germán
Videoton: Sebők Zs. - Kriston (Tereánszki-Tóth, 58.), Koller, Kuttor, Kovács H. - Szalai, Zöld Z., Tóth B., Györök - Szabó T. (Alumona, 79.) - Magasföldi (Csordás Cs., 70.)
gólszerzők: Germán (64., 11-esből), Medved (71.), illetve Kuttor (32.), Koller (36.)
kiállítva: Koller (83.)
sárga lap: Kovács H. (31.), Zöld (52.), Kriston (57.), Sebők Zs. (63.), Koller (82., 83.)