Zsuzsanna
-4 °C
3 °C
Műkorcsolya
Percről Percre

A fél skót csapat lemondta a meccset

2004.08.17. 10:35
Szerdán barátságos válogatott meccset játszik Glasgow-ban a magyar labdarúgó válogatott Skócia ellen. Lothar Matthäus kapitány keretéből hétfőn Kenesei Krisztián sérülés miatt esett ki, míg az ellenfél játékosai közül már vasárnap öten jelentettek sérültet.
Az olimpia árnyékában szerdán Skóciában barátságos felkészülési mérkőzést játszik a magyar futballválogatott. Lothar Matthäus szövetségi kapitány tizenhét játékost visz kedden Glasgow-ba, köztük a Premier League légiósait, Gera Zoltánt, Torghelle Sándort és Király Gábort, valamint a holland Roda két magyarját, Bodor Boldizsárt és Bodnár Lászlót.

Ketten futva mentek edzeni

Utóbbi két focista valamivel edzettebb lesz társainál, hiszen hétfőn lekésték a tréning helyszínére, a Margitszigeti Sportcentrumba induló válogatott-buszt, így a sziget másik végén lévő hotelből futva kellett megtenniük a távot.

Négy vb-selejtező és huszonegy barátságos
Szerdán megkezdődnek a 2006-os, németországi világbajnokság seljtezői Európában. A vb-selejtezők programja: 1. csoport: Macedónia-Örményország, Szkopje 20 ó, Románia-Finnország, Bukarest 20:30, 3. csoport: Szlovákia-Luxemburg, Pozsony 20:15, Liechtenstein-Észtország, Vaduz 20:15
A barátságos mérkőzések programja: SKÓCIA-MAGYARORSZÁG, Glasgow 21 ó, Japán-Argentína, Sizuoka 12, Lettország-Wales, Riga 16, Oroszország-Litvánia, Moszkva 17, Moldova-Grúzia, Tiraspol, 18, Lengyelország-Dánia, Poznan 19, Törökország-Fehéroroszország, Denizli 19 Ciprus-Albánia, Nicosia 19, Norvégia-Belgium, Oslo 19, Feröer-szigetek - Málta, Toftir 20, Szlovénia-Szerbia és Montenegró, Ljubljana 20:15, Csehország-Görögország, Prága 20:15, Svédország-Hollandia, Stockholm 20:15, Horvátország-Izrael, Varasd 20:15, Svájc - Észak-Írország, Zürich 20:15, Írország-Bulgária, Dublin 20:30, Anglia-Ukrajna, Newcastle 20:45, Franciaország - Bosznia-Hercegovina, Rennes 20:45, Ausztria-Németország, Bécs 20:45, Izland-Olaszország, Reykjavík 21:15, Spanyolország-Venezuela, Las Palmas 22
A kínai légiós, Kenesei Krisztián viszont nem tarthat a csapattal Skóciába, ugyanis a már említett edzésen egy rossz lépés után beszakadt a vádlija. Matthäus rövid gondolkodás után a norvég Stavangerben szereplő, a hétvégi kupameccsen mesterhármast szerző Kovács Pétert hívta a keretbe, aki a szigetországban csatlakozik társaihoz.

Sérüléshullám a skótoknál

Az ellenfél szövetségi kapitányának, a szintén német Berti Vogtsnak jóval nagyobb gondjai vannak, mint egykori játékosánák, Matthäusnak: hétfőn öt játékosát is haza kellett küldenie az edzőtáborból, Steven Caldwell, Paul Dickov, Jackie McNamara, Kevin Kyle és Christian Dailly egyaránt megsérült.

A hazája válogatottjával 1996-ban Európa-bajnokságot nyert mester még nem is tudta teljesen pótolni a távozókat, vasárnap estig csak a Rangers csatára, Steven Thompson és az Aberdeen védője, Russel Anderson csatlakozott a kerethez.

A magyar csapat kedden repül Glasgow-ba, a szeptemberi világbajnoki selejtezők előtti utolsó felkészülési mérkőzést szerdán este rendezik.