Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Millwall-Ferencváros 1-1

2004.09.17. 00:06
A Ferencváros az UEFA-kupában idegenbeli találkozóján 1-1-es döntetlent ért el a Millwall ellen. Lipcsei szabadrúgásból egyenlített a másodosztályú londoni csapat otthonában. A zöld-fehéreknek így komoly esélye van a továbbjutásra a visszavágón, és hogy a legjobb negyven csapat közé bekerüljön a második számú kupasorozatban. Továbbjutásuk akár félmilliárd forintot is érhet.
A Bajnokok Ligájából kiesett Ferencváros a sorsolásnál a lehető legkedvezőbb ellenfelet kapta az UEFA-kupa első körében. Amennyiben a budapesti csapat továbbjut a legjobb negyven gárda között találja magát, egyszersmind félmilliárd forintos bevételre is szert tehet.

Eseménytelen félidő

Az angol kupában a Manchester mögött második Millwall sokkal jobban kezdett, Szűcsnek a negyedik percben hatalmas bravúrra volt szüksége, hogy Lipcseiék elkerüljék az első gólt. Akkor egy szöglet után Ward tíz méterről fejelt kapura, de a magyar kapus a levegőben úszva mentett a bal felső sarok elől. Alig telt az első negyedóra, amikor Elliott jó harminc méterről próbálkozott, de Szűcs ismét a helyén volt, és a léc fölé ütötte a labdát.

A folytatásban a Millwall játszotta saját, egysíkú és kiszámítható játékát, így nem forgott komoly veszélyben a mieink kapuja, ebből adódóan gól nélkül zárult az első félidő.

Wise beküldte

A fordulás után a visszafogott Ferencváros egy szabadrúgás után gólt kapott. Kapic szabálytalansága után Wise állt oda a labdához húsz méterre a kaputól, Szűcs némiképp belépett a sorfal mögé, és a labda a szabadrúgás után védhetetlenül vágódott a bal sarokba.

A Fradi ezek után feléledt, Lipcsei válaszként megpróbált kapura lőni, de kísérlete levágódott a védőkről. A 73. percben egyenlíthetett volna a magyar csapat. Akkor a csereként beállt Penksa a baloldalról jobbal ívelt keresztbe, Balog tíz méterről kapásból lőtt a jobboldalon, de egy fél méterrel cél tévesztett bombája.

Lipcsei belőtte

Öt perc sem telt el, amikor szabadrúgáshoz jutott a magyar bajnokcsapat. A labda mögé Lipcsei állt oda, aki huszonöt méterről, balról lőtt, és a labda az angol kapust érintve vágódott a jobb alsó sarokba. (Stack nem állt feladata magaslatán.)

Az angolok megpróbálták felpörgetni a játékot - kevés sikerrel - mindössze egy helyzetig, jutottak, akkor Elliott erős lövését Szűcs szép vetődéssel hárította.

Nagy esély

Az enerváltnak tűnő Ferencváros így egy kapuralövéssel, a visszavágó előtt kifejezetten jónak mondható eredménnyel tudta le londoni túráját, és minden esélye megvan arra, hogy a legjobba negyven, vagyis a csoportkörbe jusson az UEFA-kupában.

Lipcsei Péter így értékelt a Sport1-nek: "nehéz volt a mérkőzés, annak ellenére, hogy videón többször megtekintettük a Millwallt. Élőben teljesen más volt a játékuk. Úgy érzem, húsz perc után átvettük a ritmust, igaz az elején sokat kapkodtunk, ám a bekapott gól után felébredtünk. Ennek a csapatnak az ereje, hogy mindig észbe kap, ha baj van. A visszavágón ugyanakkor nem engedhetjük meg magunknak, hogy gólt kapjunk. Érzésem szerint Budapesten nem lehet gond, tovább kell jutni mindenképpen. Nem szabad viszont, hogy elvigyen a hév bennünket két hét múlva. Bízom a továbbjutásban.

Gyepes Gábor így nyilatkozott a sporttelevíziónak: nem ért bennünket meglepetés, noha jóval több felívelés történt, mint amire számítottunk az egész meccs alatt. Nem éreztem, hogy baj lehet, még ha egy-egy lefejelés után veszélyes helyzet is kialakulhatott volna. Agresszívek voltunk, olykor túlságosan idegesek, de a szurkolók mindig túllendítettek a holtponton, ezért nagyon köszönjük a segítséget. Köszönet érte. Otthon nyugodtabbak leszünk, de pontosan tudjuk, nem szabad ráülni az eredményre. Okos játékkal kivívhatjuk a továbbjutást.

Jegyzőkönyv:
Millwall (angol)-Ferencváros 1-1 (0-0)
London (The Den), 15 ezer néző, v.: Delevic (szerb-montenegrói)
gólszerző: Wise (66.), illetve Lipcsei (79.)
sárga lap: Muscat (43.), illetve Kapic (10.), Rósa (22.), Botis (38.), Balog (61.), Tőzsér (71.)
Millwall:Stack - Muscat, Lawrence, Ward, Simpson - Elliott, Morris (Cogan 36.), Wise, Livermore - Harris (Dichio 80.), Moore (Ifill 77.)
Ferencváros: Szűcs - Vukmir, Botis, Gyepes - Balog (Zavadszky 92.), Rósa, Kapic, Tőzsér - Lipcsei - Vagner (Penksa 71.), Bajevski (Sowunmi 80.)

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!