Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Millwall-Ferencváros 1-1

2004.09.17. 00:06
A Ferencváros az UEFA-kupában idegenbeli találkozóján 1-1-es döntetlent ért el a Millwall ellen. Lipcsei szabadrúgásból egyenlített a másodosztályú londoni csapat otthonában. A zöld-fehéreknek így komoly esélye van a továbbjutásra a visszavágón, és hogy a legjobb negyven csapat közé bekerüljön a második számú kupasorozatban. Továbbjutásuk akár félmilliárd forintot is érhet.
A Bajnokok Ligájából kiesett Ferencváros a sorsolásnál a lehető legkedvezőbb ellenfelet kapta az UEFA-kupa első körében. Amennyiben a budapesti csapat továbbjut a legjobb negyven gárda között találja magát, egyszersmind félmilliárd forintos bevételre is szert tehet.

Eseménytelen félidő

Az angol kupában a Manchester mögött második Millwall sokkal jobban kezdett, Szűcsnek a negyedik percben hatalmas bravúrra volt szüksége, hogy Lipcseiék elkerüljék az első gólt. Akkor egy szöglet után Ward tíz méterről fejelt kapura, de a magyar kapus a levegőben úszva mentett a bal felső sarok elől. Alig telt az első negyedóra, amikor Elliott jó harminc méterről próbálkozott, de Szűcs ismét a helyén volt, és a léc fölé ütötte a labdát.

A folytatásban a Millwall játszotta saját, egysíkú és kiszámítható játékát, így nem forgott komoly veszélyben a mieink kapuja, ebből adódóan gól nélkül zárult az első félidő.

Wise beküldte

A fordulás után a visszafogott Ferencváros egy szabadrúgás után gólt kapott. Kapic szabálytalansága után Wise állt oda a labdához húsz méterre a kaputól, Szűcs némiképp belépett a sorfal mögé, és a labda a szabadrúgás után védhetetlenül vágódott a bal sarokba.

A Fradi ezek után feléledt, Lipcsei válaszként megpróbált kapura lőni, de kísérlete levágódott a védőkről. A 73. percben egyenlíthetett volna a magyar csapat. Akkor a csereként beállt Penksa a baloldalról jobbal ívelt keresztbe, Balog tíz méterről kapásból lőtt a jobboldalon, de egy fél méterrel cél tévesztett bombája.

Lipcsei belőtte

Öt perc sem telt el, amikor szabadrúgáshoz jutott a magyar bajnokcsapat. A labda mögé Lipcsei állt oda, aki huszonöt méterről, balról lőtt, és a labda az angol kapust érintve vágódott a jobb alsó sarokba. (Stack nem állt feladata magaslatán.)

Az angolok megpróbálták felpörgetni a játékot - kevés sikerrel - mindössze egy helyzetig, jutottak, akkor Elliott erős lövését Szűcs szép vetődéssel hárította.

Nagy esély

Az enerváltnak tűnő Ferencváros így egy kapuralövéssel, a visszavágó előtt kifejezetten jónak mondható eredménnyel tudta le londoni túráját, és minden esélye megvan arra, hogy a legjobba negyven, vagyis a csoportkörbe jusson az UEFA-kupában.

Lipcsei Péter így értékelt a Sport1-nek: "nehéz volt a mérkőzés, annak ellenére, hogy videón többször megtekintettük a Millwallt. Élőben teljesen más volt a játékuk. Úgy érzem, húsz perc után átvettük a ritmust, igaz az elején sokat kapkodtunk, ám a bekapott gól után felébredtünk. Ennek a csapatnak az ereje, hogy mindig észbe kap, ha baj van. A visszavágón ugyanakkor nem engedhetjük meg magunknak, hogy gólt kapjunk. Érzésem szerint Budapesten nem lehet gond, tovább kell jutni mindenképpen. Nem szabad viszont, hogy elvigyen a hév bennünket két hét múlva. Bízom a továbbjutásban.

Gyepes Gábor így nyilatkozott a sporttelevíziónak: nem ért bennünket meglepetés, noha jóval több felívelés történt, mint amire számítottunk az egész meccs alatt. Nem éreztem, hogy baj lehet, még ha egy-egy lefejelés után veszélyes helyzet is kialakulhatott volna. Agresszívek voltunk, olykor túlságosan idegesek, de a szurkolók mindig túllendítettek a holtponton, ezért nagyon köszönjük a segítséget. Köszönet érte. Otthon nyugodtabbak leszünk, de pontosan tudjuk, nem szabad ráülni az eredményre. Okos játékkal kivívhatjuk a továbbjutást.

Jegyzőkönyv:
Millwall (angol)-Ferencváros 1-1 (0-0)
London (The Den), 15 ezer néző, v.: Delevic (szerb-montenegrói)
gólszerző: Wise (66.), illetve Lipcsei (79.)
sárga lap: Muscat (43.), illetve Kapic (10.), Rósa (22.), Botis (38.), Balog (61.), Tőzsér (71.)
Millwall:Stack - Muscat, Lawrence, Ward, Simpson - Elliott, Morris (Cogan 36.), Wise, Livermore - Harris (Dichio 80.), Moore (Ifill 77.)
Ferencváros: Szűcs - Vukmir, Botis, Gyepes - Balog (Zavadszky 92.), Rósa, Kapic, Tőzsér - Lipcsei - Vagner (Penksa 71.), Bajevski (Sowunmi 80.)