Beáta, Izolda, Lea
-4 °C
4 °C

Glenn Hoddle lett Geráék új edzője

2004.11.02. 11:04
Az egykori angol válogatott labdarúgó, majd szövetségi kapitány Glenn Hoddle váltotta az elmúlt héten menesztett Gary Megsont az angol West Bromwich Albion kispadján. Hoddle klubedzőként eddig a Southamptonnál és a Tottenham Hotspurnél dolgozott.
Egybehangzó angol lapértesülések szerint az angol labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Glenn Hoddle lesz Gera Zoltán csapata, a West Bromwich Albion vezetőedzője. Az egykori kiváló játékos állítólag már megegyezett a birminghami klubbal, s egymillió fontos éves fizetésre számíthat. Hoddle először szombaton irányíthatja a WBA-t, egykori együttese, a Southampton ellen.

A szakember játékosként Anglia egyik legtechnikásabb labdarúgója volt, ennek ellenére ritkán jutott szóhoz a válogatottban. Edzőként sem ért el eddig nagy sikereket, szakvezetőként 1998-ban világbajnoki nyolcaddöntőig vezetette a szigetországiakat, de néhány hónappal később sértő kijelentéseket tett a mozgássérültekre, ezért menesztették. Ezt követően a Southamptonnál és a Tottenham Hotspurnél tevékenykedett, utóbbi csapattól tavaly szeptemberben menesztették, azóta nem dolgozott a sportág élvonalában.

A WBA múlt kedden azonnali hatállyal mondott fel Gary Megsonnak, aki nem akarta meghosszabbítani szerződését, így legfeljebb jövő nyárig kívánta irányítani az együttest. A tréner másodszor vezette a csapatot a Premier League-ben, elsőre nem sikerült a bennmaradás, igaz, ezután azonnal visszakerült a gárda. Most sem túl rózsás a helyzet, Geráék 11 mérkőzésen 8 pontot gyűjtöttek, ezzel a 17. helyen állnak a 20 csapatos élvonalban. A Chelsea elleni szombati bajnokin az eddigi pályaedző, Frank Burrows irányította a WBA-t, a londoniak 4-1-re győztek. A birminghamiek gólját Gera Zoltán rúgta.