Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Királyék kiestek a Ligakupából

2004.11.11. 09:39
Az angol labdarúgó Ligakupa nyolcaddöntőiben egy találkozó kivételével az esélyesek jutottak tovább. Mindössze a Southampton nemm bírt alsóbb osztályú riválisával, míg az Arsenal "C-csapata" könnyedén verte az Evertont. A Torghellével felálló, Királyt a kispadon tudó Crystal Palace kétgólos vereséget szenvedett a Manchester United otthonában.
Kedden és szerdán bonyolították le az angol labdarúgó Ligakupa nyolcaddöntőit. A keddi játéknapon a Tottenham és a Portsmouth is simán jutott tovább alsóbb osztályú riválisával szemben. Ugyanez már nem sikerült a Southamptonnak, amely a Watford vendégeként kapott alapos verést, így búcsúzni kényszerült a kupától.

Az elmúlt bajnoki fordulóban a Chelsea ellen remekül szerepelt Everton is kiesett, mégpedig az Arsenal C-csapatával szemben. Az "Ágyúsoknál" egyedül Edu volt a "név", azonban ő is megsérült, lábujját törte.

A szerdai játéknapon Király Gábor és Torghelle Sándor csapata, a Crystal Palace is elbúcsúzott a Ligakupa további küzdelmeitől, miután a nyolcaddöntőben kikapott a Manchester United otthonában. Király ezúttal csak kispados volt, míg Torghelle kezdőként lépett pályára, de a 69. percben lecserélték.

A többi szerdai párharc egyformán nagy csatát hozott, a Liverpool, a Chelsea és a Fulham egyaránt kétgólos különbséggel jutott tovább. A legjobb nyolc mezőnyének kialakulását követően máris megtartották a negyeddöntő sorsolását, amely igazi csemegét hozott, az MU ugyanis az Arsenalt fogadja az elődöntőbe jutásért.

Eredmények:
Angol Ligakupa, nyolcaddöntő:
Kedden játszották:
Arsenal-Everton 3-1 (1-1)
Burnley (II. osztályú)-Tottenham Hotspur 0-3 (0-1)
Cardiff (II.)-Portsmouth 0-2 (0-0)
Watford (II.)-Southampton 5-2 (1-0)
Szerdai eredmények:
Newcastle United-Chelsea 0-2 (0-0, 0-0) - hosszabbítás után
Nottingham Forrest (II. osztályú)-Fulham 2-4 (0-0, 1-1) - hosszabbítás után
FC Liverpool-Middlesbrough 2-0 (0-0)
Manchester United-Crystal Palace 2-0 (2-0)

A negyeddöntő párosítása: Manchester United-Arsenal, Watford-Portsmouth, Tottenham Hotspur-Liverpool, Fulham-Chelsea