Klaudia
-4 °C
2 °C

Az UEFA a Fradival példálózik

2004.11.16. 13:30
Az Európai Labdarúgó-szövetség honlapja külön cikkben, elismeréssel számol be a Ferencváros rasszizmus elleni kamányáról.
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) honlapja nagy terjedelemben számol be a Ferencváros rasszizmus elleni kampányáról. A szövetség példaértékűnek tartja a Feyenoord elleni UEFA-kupa meccsen létrehozott kezdeményezést, amikor a stadionban jelenlévő szurkolók szinte mindegyike egy posztert emelt a magasba. Ezen a csapat vezetőedzője és négy játékosa látható, amint mutató ujjukat a szájuk elé emelik, a kép alatt pedig a felirat: Hallgattassuk el a rasszizmust!

A nemzetközi szövetség külön megemlíti, hogy maga az akció a találkozó programjába volt beépítve. A cikk név szerint említi a képen látható játékosokat, megemlítve, hogy hiába játszott már a magyar válogatottban Sowunmi és Leandro is, mégis többször élt át kellemetlen perceket bőrszíne miatt.

A világsztár is lelkesedik

Az uefa.com a két klub vezetőedzőjét is megszólaltatja. Ruud Gullit - csak úgy, mint magyarországi látogatásakor - remek kezdeményezésnek és követendő példának tartja az ötletet, hiszen játékos pályafutása alatt őt is többször érték támadások bőrszíne miatt.

László Csaba, a Fradi mestere elmondta, boldogan állt a kezdeményezés mellé, hiszen Németországban már sikerült megoldani ezt a problémát a stadionokban, és bízik benne, mielőbb a magyar pályákról is eltűnik az agresszió és az erőszak.