Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Király: Angliában is tudták, ki vagyok

2005.01.26. 09:00
Kapcsolódók (9)
Jelenlegi klubcsapatában, az angol Crystal Palace-ban is biztos pont Király Gábor, a magyar labdarúgó-válogatott elsőszámú kapusa. Amikor érkezett, csak annyit tudtak róla, hogy egy magyar kapus, amikor azonban felvette a "védjegyének" számító szürke melegítő alsót, egyből tudták kicsoda.
"Jelenleg jól megy a csapatnak, de miután a hátsó zónában vagyunk, az utolsó fordulóig nem lehetünk biztonságban. Így csak a jelennel foglalkozom, az Arsenallal kapcsolatos pletykák nem érdekelnek" - vázolta jelenlegi helyzetét az angol elsőosztályú Crystal Palace gárdájában Király Gábor, a magyar válogatott kapusa. Több angol lap is tudni véli, az "Ágyúsok" a Haladás egykori kapusában látják a legkésőbb nyáron távozó német Lehmann utódját.

A vezetők felkészültek belőle

#alt#
Király Gábor
"Egyébként is kétéves szerződésem van a Palace-al, így ha megkeresnek sem rajtam múlik a dolog, de én eddig még megkeresésről sem tudok" - folytatta a nyáron a német Herthától érkezett kapus. "Amikor ideérkeztem, csak azt tudták, hogy egy magyar játékos érkezik hozzájuk, amikor aztán az első edzésen felvettem a szürke melegítőmet, már tudták, hogy egy Bajnokok Ligáját is megjárt, válogatott kapus jött".

Elmondása szerint azonban hiába tudták ki is ő valójában, ismét bizonyítania kellett, hiszen nem ismerték szokásait, rigolyáit. Mostanra ez már annyiban változott, hogy a mozdulataiból is tudják mi fog következni. "A klub vezetői ugyanakkor rendkívül sokat tudtak rólam, hiszen olyan dolgokra is rákérdeztek, amiket három-négy éve nyilatkoztam Németországban" - mondta a Palace szurkolók kedvence.

Elfogyott a szürke melegítő
A magyar kapus a napokban a BBC-nek nemrég adott interjújában elmondta, amikor bement kedvenc sportboltjába, hogy beszerezze szürke melegítőinek legújabb darabját, az eladó sajnálkozva tudatta vele: a rajongok felvásárolták, elfogyott.

Király a két bajnokságot nem akarta összehasonlítani, annyit azonban elárult, hogy a Hertha is és a Crystal Palace is megállná a helyét a másik országban. Ő azonban nem tud különbséget tenni a két csapat között, hiszen mindkettő közel áll hozzá. Az angolok annyi "előnyt" élveznek, hogy az itteni életet előbb megszokta Németország után, mint tette azt 97-ben, amikor a Haladást hagyta ott a németek kedvéért.

"Hét év légióskodás, az hét év" -mondta a Szombathelyen sikeres sportcentrumot működtető kapus. "A család is elfogadta, és már meg is szokta az új környezetet. Régóta vonzott az angol bajnokság, szerettem volna magam itt is kipróbálni". Az anyagiakról nem akart beszélni, azt azonban elmondta, Angliában másabb a bérek felépítése, de lényegesebb különbség nincsen a németországi fizetéséhez képest.

Mindenki tiszteli Dowie-t

A csapat edzőjéről Ian Dowie-ról is elismerően beszélt, hiszen a nemrég még aktív játékos volt - az északír válogatottban 59-szer lépett pályára - megcsinálta velük az alapozást, és az edzéseket is átdolgozza a játékosokkal együtt. "Mindenki tiszteli őt, ugyanakkor bárki számíthat rá magánjellegű gondjaiban is".

A kapus szerződésében van egy pont, amelyben rögzítették, ha a csapat kiesik az első osztályból, ingyen igazolható. Ő azonban szeretné kitölteni a két évet, egyelőre nem foglalkozik a klubváltással. "Letettem már annyit az asztalra, hogy ne kelljen sehova próbajátékra mennem. Nem tudom, hol folytatom a Crystal Palace után, az azonban biztos, pályafutásom végén a Haladás elsőbbséget élvez minden más csapattal szemben" - mondta összegzésképpen Király.