Klaudia
-4 °C
2 °C

Kiállította magát a futballbíró

2005.02.02. 14:48
Egy vasárnapi angol amatőr futballmeccsen magának mutatott fel a játékvezető piros lapot. Andy Wain azért állította ki magát, mert megengedhetetlen módon veszekedni kezdett egy játékossal.
A vasárnapi Peterborough North End-Royal Mail AYL angol amatőr ligameccs hatvanharmadik percében a játékvezető piros lapot mutatott fel és ezzel véget is ért a találkozó. A bíró ugyanis magát állította ki fegyelmezetlen viselkedése miatt.

Andy Wain példátlan önszigorát az váltotta ki, hogy a Royal Mail gólja után az ellenfél kapusa szabálytalanságot reklamált, amire a játékvezető kikelt magából, sípját, lapjait a földhöz vágva szaladt a futballistához és ordibált az elégedetlenkedővel. Verekedésig nem fajult a vita, és a bíró hamarosan lehiggadt, de úgy találta, ki kell állítania magát.

"Ha ezt egy játékos tette volna, leküldöm a pályáról" - indokolta döntését a bíró, ami azt is jelentette, hogy félórával a befejezés előtt lefújta a mérkőzést. Mint mondta, azért vesztette el a fejét, mert meghallotta, hogy a kapus azt mondja, "spori, te soha nem adsz meg nekünk semmit."

A harminckilenc éves, civilben teherautósofőr Wain azt mondta a The Sunnak, hogy olyan rossz idegállapotban volt, hogy nem vezethette volna azt a meccset.

"A mérkőzés előtti napon meghalt az apósom, a feleségemnél nemrég rákot diagnosztizáltak, a kezdést megelőzően pedig megtudtam, hogy egy nálam egy évvel fiatalabb barátom szívrohamban meghalt" - mesélt az őt frissen ért tragédiákról.

Az illetékes futballszövetség már vizsgálatot indított az ügyben.