Konrád
8 °C
26 °C

Az Eb-címvédő kiütötte a magyar futsal-csapatot

2005.02.15. 17:35
A hétfői szoros, spanyolok elleni nyitómeccs után a magyar teremlabdarúgó-válogatott 5-0-ás vereséget szenvedett a címvédő, tavaly világbajnoki döntős olasz együttestől az ostravai futsal Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában.
A magyar teremlabdarúgó-válogatott 5-0-ás vereséget szenvedett a címvédő, tavaly világbajnoki döntős olasz együttestől az ostravai futsal Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában.

Kisebb meglepetés után papírforma

Kozma Mihály szövetségi edző csapata hétfőn remekül helytállt a világbajnok spanyolok ellen, és a keddi rivális emiatt valószínűleg komolyabb ellenfélként kezelte őket. Az olaszok a kezdés után azonnal támadádni kezdtek, villámgyorsan - már a 8. másodpercben - vezetéshez jutottak, és nem engedték, hogy kibontakozzon a magyar válogatott. A címvédő profi futballistái - a magyar gárda amatőr - szépségdíjas megoldásokkal szórakoztatták a szurkolókat, és jó ötpercenként növelték az előnyüket.

A szünet után már a magyarok is eljutottak az ellenfél kapujáig, de a lehetőségek ellenére nem született meg a becsületgól. Az olaszok már csak egyszer találtak az ismét remekül védő Balázs Zoltán hálójába, újabb győzelmükkel szinte biztos, hogy bejutottak az elődöntőbe.

Nehéz csoport és a fáradtság

Kozma Mihály a mérkőzést követően a nehéz csoportbeosztást és a fáradtságot jelölte meg a vereség okaként: "Az Európa-bajnokság első és második mérkőzésén a világ két legjobb csapatával kerültünk szembe. Ez még a miénknél erősebb együttesek számára is nehéz erőpróba lenne. Az olaszokkal szemben kissé fáradtak voltunk, mert a spanyolok elleni meccs sok energiát felemésztett. Tettük, amit tudtunk, és mostantól emelt fővel készülünk a portugálok ellen. Sok sikert kívánok Olaszországnak, amely nálam a torna favoritja."

A válogatottnak már csak matematikai esélye maradt a továbblépésre, ehhez is hatalmas szerencse és rengeteg lőtt gól kellene a következő, csütörtöki, 19:30-tól kezdődő potugálok elleni meccsen.