Benedek
-4 °C
5 °C

Fehér Csaba hazatér a PSV-től

2005.02.16. 10:03
Az idény végéig kölcsönjátékosként az Újpestben lép pályára Fehér Csaba, a holland PSV Eindhoven középpályása. A válogatott futballista kevés lehetőséghez jutott a Bajnokok Ligájában szereplő holland élcsapatnál.
Mindössze fél évet hagyott Fehér Csabának a PSV Eindhoven: a holland élcsapat kedden kölcsönadta játékosát az Újpestnek. A középpályás egyelőre az idei szezon végéig tér haza, számolt be a Nemzeti Sport.

Nyáron igazolt a PSV-hez

Fehér Csaba
Fehér Csaba
A magyar klub új tulajdonosa, Kovács Péter úgy nyilatkozott, hogy Fehér akkora áldozatot hozott azért, hogy a liláknál futballozhasson, hogy örökre helye van az Újpestben, mert nálunk példanélküli klubhűségről tett tanúbizonyságot. Ezzel minden bizonnyal arra utalt, hogy a szélső lemondott hollandiai fizetéséről és helyette elfogadta a jóval szerényebb hazai juttatást.

A válogatott középpályás az elmúlt nyáron, öt éves bredai tartózkodás után került az eindhoveniekhez és négyéves szerződést írt alá. Az ősszel kevés lehetőséghez jutott, a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is csak néhányszor léphetett pályára.

Novemberben még úgy nyilatkozott az Indexnek, szokatlan számára, hogy a mérkőzéseket a kispadról nézi végig. Azt mondta, korábban az MTK-nál sem lett egyből stabil kezdőjátékos, idő kell neki az új környezet megszokásához. "Különösebben nem nyugtalankodom, de persze elégedett sem lehetek, és zavar, ha nem mutathatom meg a tudásomat. Szemernyit sem bántam meg ugyanakkor, hogy elfogadtam a csapat ajánlatát" - értékelt.

A válogatottban utoljára a Málta elleni, idegenbeli világbajnoki selejtezőn játszott, de Lothar Matthäus együttesében kevésbé biztos a helye, mint korábban.