Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Menekülnek a kiesés elől Királyék

2005.02.27. 19:56
A Birmingham City legyőzésével újabb lépést tett a kiesés elkerüléséért a Crystal Palace az angol bajnokság huszonnyolcadik fordulójában. A csapatban hosszú idő után újra pályára lépett Torghelle Sándor. A forduló meglepetése, hogy az Arsenal csak döntetlenre volt képes a kiesőjelölt Southampton otthonában.
Nem játszik a hétvégén bajnoki meccset az angol pontvadászat első helyezettje, a Chelsea, a londoniak ugyanis a Ligakupa döntőjében lépnek pályára Cardiffban, a Liverpool ellen, így csak az üldözőkre lehet figyelni a huszonnyolcadik fordulóban.

Az bajnoki címért folyó küzdelemből gyakorlatilag kiszállt Arsenal tovább távolodott a címvédéstől, ugyanis csak döntetlen ért el az egyik sereghajtó ellen. A Southampton vendégeként a régóta szenvedő londoniak a londoniak a szünet előtt vezetést szereztek, és emberelőnybe is kerültek: a félidő utolsó percében Prutton két percen belül két durva szereléssel piroslapot érdemelt ki. A vendégek rögtön ki is használták az emberelőnyt, Ljungberg talált be a szünet előtt.

A második játékrészben azonban a felelőtlen Robin van Persie is begyűjtötte második lapját, őt is kiállította a játékvezető. Majd a kapus Jens Lehmann immár szokásosnak mondható hibája után egyenlítettek a hazaiak; a német egy szögletet nézett el ezúttal.

A kiesés ellen küzdő Crystal Palace viszont nagy lépést tett célja megvalósítása érdekében. Az angol válogatottban is bemutatkozott Andy Johnson két 11-es góljával hazai pályán győzte le a Birmingham Cityt.

A győztes csapat kapuját Király Gábor őrizte, s a nyolcvanhetedik percben Torghelle Sándor is pályára lépett. A válogatott csatár legutóbb január elsején szerepelt a Premier Legaue-ben, azóta csak a tartalékcsapatban lépett pályára.

Premier League, 28. forduló
Aston Villa-Everton 1-3 (0-1)
g: Solano (46.), illetve Osman (17., 67.), Cahill (48.)
Crystal Palace-Birmingham City 2-0 (1-0)
g: A. Johnson (39., 68., mindkettőt 11-esből)
Tottenham Hotspur-Fulham 2-0 (0-0)
g: Kanoute (79.), Keane (90.)
Southampton-Arsenal 1-1 (0-1)
g: Crouch (67.), illetve Ljungberg (45.)
piros lap: Prutton (45.), illetve van Persie (50.)
Newcastle United-Bolton Wanderes 2-1 (1-1) gól: Bowyer (35.), Dyer (69.), illetve Jannakopulosz (41.)
Middlesbrough-Charlton Athletic 2-2 (0-1)
g: Riggott (74.), Graham (86.), illetve Holland (14.), Bartlett (80.)
Manchester United-Portsmouth 2-1 (1-0)
g: Rooney (8., 82.), illetve O, Neill (47.)