Eleonóra
-1 °C
2 °C
Kékesi Márton
csütörtök 02:00
Kékesi Márton
Alpesi sí

László Csaba félti Husztit a Glasgow Rangerstől

2005.04.08. 17:30
Közel két hónapja lehet tudni, hogy Huszti Szabolcsot, az FTC fiatal játékosát figyeli a skót Glasgow Rangers Rangers. Állítólag szívesen szerződtetnék a nyáron, de ő még nem döntött, maradjon-e, vagy menjen. Szerződése lejár, így a Fradi csak minimális összeget kaphatna érte, és László Csaba vezetőedző szerint, még korai lenne külföldre igazolnia.
A Ferencváros éppen tíz nap múlva huszonkét éves játékosa, Huszti Szabolcs iránt érdeklődik a Glasgow Rangers. Már február közepén hallhattunk róla, hogy Alex McLeish, a skót egyesület edzője hosszútávon gondolkodik, szerinte jó időre megoldhatná a csapat bal szárnyának gondjait a magyar válogatott futballista.

László még tanítaná Husztit

A szezon után lejár a válogatott focista szerződése, ezért vagy hosszabbít a Fradival vagy eligazol. Ajánlatokban nincs hiány, több európai klub is szívesen szerződtetné - menedzsere, Vladan Filipovics erről korábban már beszélt -, ám ő még nem tudja, hogyan dönt: egyelőre csak a Fradival foglalkozik.

Pénteken már a BBC internetes kiadása is feldolgozta az ügyet, és László Csabát, a Ferencváros vezetőedzőjét idézte a skót Daily Express című újság alapján. A válogatottnál Lothar Matthäus segítőjeként is dolgozó szakember úgy véli, nincs még itt az ideje, hogy távozzon Huszti: "Nem lepődtem meg a megkereséseken, hiszen egy kiváló sportemberről van szó, de ez nem a legjobb időpont Husztinak, hogy eligazoljon. Túl fiatal, sokat kell még tanulnia."

Gondban lenne a Ferencváros

Az FTC-nél nincsnek rendben a dolgok, a játékosok hat hónapja nem kapják meg fizetésüket, Adam Kapic feljelentette az egyesületet (a tartalékcsapatba tették ezért), Leandro Braziliába igazolt, Huszti távozásával pedig egy meghatározó egyéniségét vesztené el a Fradi. László Csaba aggodalmai tehát jogosak, bár egy kissé érthetetlen, miért gondolja, hogy többet lehet tanulni Magyországon egy botladozó csapatban - négy bajnoki talákozó után három vereség -, mint a skót bajnokság listavezetőjénél.

Az ellenzés oka lehet, hogy a lejáró szerződése miatt csak nevelési pénzt kaphatnának a tavaly még Sopronban kölcsönjátékoskodó Husztiért, ezzel óriásit bukna a téli átigazolási időszakban sem túl aktív Ferencváros, sőt, gondolkodniuk kellene: kikkel töltsék fel a keretet a 2005/2006-os szezonra.

Még nem foglakozik a szerződésével

Huszti Szabolcs nem kapkod el semmit, és az edzőjére sem haragszik, amiért ellenzi külföldi légióskodását, megfosztva ezzel egy ígéretes szerződéstől. "Természetesen meghallgatok minden véleményt, de azt, hogy hol folytatom, majd a menedzseremmel közösen fogom eldönteni a bajnokság végén. Persze, lehet, hogy továbbra is a Ferencvárosnál fogok játszani, de a hogyan továbbal meg kell várni a bajnokság végét, addig csak a Ferencvárossal akarok foglalkozni" - nyiltkozta az nso.hu-nak.