Szilárda
0 °C
6 °C

Egy kis bunyó, egy kis foci a Fradi-Újpesten

2005.04.27. 20:37
Értékelhetetlen első félidő után izgalom is akadt a Ferencváros-Újpest bajnoki futballmeccsen: előbb Fradi-gól, majd Lipcsei Péter csapatkapitány ütött és kiállították, aztán a lilák egyenlítettek, persze ehhez kellettek a hazai védők. A Debrecen otthon nyert a Sopron ellen, így már csak elveszítheti a bajnoki címet.
A Ferencváros a közelmúlt leggyengébb tavaszi szereplését produkálta eddig, az Üllői úton inkább a befektető keresése, a pénztelenség, Furulyás János klubelnök folyamatosan módosított fizetési határidői foglalkoztatják a játékosokat. Igaz, a kupadöntő összejött, ott talán a sikerülhet a címvédés, ami a bajnokságban egyre reménytelenebbnek tűnik.

Újpesten sincs minden rendben, hiába érkezett új tulajdonos, a szurkolóból előrelépett Kovács Péter, hiába erősítettek jól, gyengén kezdett Mészöly Géza csapata. Jöttek a büntetések, a támadó Kovács Zoltánt a tartalékba száműzték, a csapatnak meg hirdetésben kellett bocsánatot kérnie a drukkerektől.

Papírzsebkendők, júdásozás

A 24. forduló többi eredménye
Pápa-Békéscsaba 2-0
Pécs-Vasas 1-0
DVSC-Sopron 3-0
Diósgyőr-Fehérvár FC 3-1
Győr-MTK 1-1
Bp. Honvéd-Kaposvár 1-1
ZTE FC-Nyíregyháza 2-0
Bővebben
A Fradi-Újpest persze más, állítja mindenki, a szurkolóknak mindenképpen. Válogatott sértések mindkét oldalon, az újpesti drukkerek "Júdás: se pénz, se feleség, csak az a kurva nap" felirattal készültek. A lila transzparens a Megyeri úton is megfordult FTC-kapusnak, Szűcs Lajosnak szólt, a nap pedig múlt heti nagy potyagóljára utalt. A ferencvárosi oldal is válaszolt: "Köszönjük a papírzsebkendőt, valóban siralmasak vagytok". A vendégszurkolók ugyanis zsebkendőkkel érkeztek, amiket a Ferencváros legutóbbi hazai meccse után sírva fakadó László Csaba edzőnek szántak.

Az első félidő gyakorlatilag értékelhetetlen játékot hozott, küzdés volt a pályán, magyar meccshez képest mindez talán nagyobb iramban történt. Az Újpest volt valamivel élénkebb, ez a szélső játékosoknak, Simek Péternek és Tóth Norbertnek volt köszönhető.

A félidő legnagyobb izgalmát az jelentette, amikor Tóth Péter partjelző elesett. A játékrész végére azonban maradt futballszerű jelenet is: az utolsó percben a középen előretörő Polonkai adott a tizenegyes ponton érkező Erős Károlynak, aki estében kapura lőtt, de centikkel mellé ment kísérlete.

Feledhető negyvenöt perc volt, de izgalom akadt a szünetre is, a Ferencvárosi ultrák füstbombákat vetettek be, késve kezdődött a folytatás.

Úgy tűnt, az Újpest vezetést szerez, három perc telt el, amikor Simek Péter távolról lőtt kapura, a labda betalál Szűcs Lajos mellett, de Megyebíró játékvezető jelezte, egy lesen lévő újpesti, Vanczák Vilmos lába beleért a lövésbe.

Lipcsei ütött, kiállították

Ezután következtek a valódi izgalmak, de ennek is csak egy része szólt a futballról. Tíz perc sem telt el a félidőből, amikor a Ferencváros vezetést szerzett: Huszti harminc méterről, tökéletesen adott be középre baloldalról, Sorin Botis tisztán fejelhetett, az újpesti kapus, Vlaszák Géza csak maga elé tudta ütni a labdát, amire Lipcsei Péter és Rósa Dénes érkezett, utóbbi néhány méterről a kapuba kotort, 1-0.

Hárman őrizetben
A mérkőzés biztosítása kapcsán estig három szurkolót állítottak elő - közölte a rendőrség. Két drukkert rendzavarás, egyet pedig pirotechnikai eszköz birtoklása miatt vettek őrizetbe a rendfenntartók. A BRFK sajtóügyeletese arról is beszámolt, hogy a rangadóra metróval érkező újpesti szurkolók szerelvényét a Nagyvárad térnél megpróbálták megdobálni, s intézkedés közben az egyik rendőrt eltalálták, aki könnyebb sérülést szenvedett. (MTI)
Aztán jött, aminek semmi köze nem volt a focihoz: Farkas Balázs szokás szerinti alattomos belépője után, a Huszti Szabolcson esett sérelemért a Fradi csapatkapitánya, Lipcsei Péter törlesztett, ütött, így mehetett zuhanyozni, csapata pedig tíz emberrel folytatta. Aztán az FTC kispadja sem bírt magával, az egyik hordágyvivő beszaladt a pályára és nekiesett Fehér Csabának. Kitört a káosz, mindenki ott termett, az összes cserejátékos és edző is. Percekbe tellett, mire a játékvezető rendet tudott teremteni, aztán meg következtek az újabb füstbombák.

Kimaradt helyzetek

Újabb tíz perc múlva egyenlített az Újpest: Rajczi jól ment el a jobb oldalon, egészen az alapvonalig jutott, beadott, Tóth Norbert fejesét pedig Gyepes Gábor, Sorin Botis és Szűcs Lajos is megcsodálta: 1-1.

Tíz emberrel is jól küzdött Ferencváros, de egy újabb védelmi hiba után majdnem fordított az Újpest. A félidő második felében aztán Tóth Norbert, Simek és Huszti is betalálhatott volna, Botis egy újabb fejese a kapufán csattant, de az eredmény már nem változott.

Elhúzott a Debrecen

Iram és küzdés persze volt a rangadón, de az első félidő még egy magyar bajnokihoz is méltatlan volt. A folytatásba belefért némi futball is, László Csaba pedig annak ellenére örülhetett Lipcsai kiállításának, hogy így csak tíz játékosa volt a pályán. A káosz miatt majdnem kicsúszott a meccs Megyebíró játékvezető kezéből, de neki szerencséje volt.

A Debrecen 3-0-ra nyert a Sopron ellen, így a Fradi előtt kilenc ponttal vezető Loki most már gyakorlatilag csak elveszítheti a bajnoki címet.

15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft