Sára, Márió
2 °C
6 °C

Válogatott futballistákat figyel a Dinamo Kijev

2005.05.10. 14:37
A debreceni Bodnár László után újabb játékosa lehet az ukrán bajnokság második helyén álló Dinamo Kijevnek, mert a magyar válogatott két védőjét, Stark Pétert és Juhász Rolandot is figyeli a klub. A vezetőedző, Szabó József már meg is tekintette mindkét játékost.
Az ukrán elitklub, a Dinamo Kijev vezetői nem elégedettek csapatuk védelmével, és a nyáron mindenképpen meg akarják erősíteni. Az idén a Bajnokok Ligájából a csoportkör után kiesett együttesben a román Irimia már régóta sérült, a horvát Sablictól valamint a szerb Gavrancictól pedig eddigi teljesítményük alapján sokkal többet vártak. Hasonlóan a brazil Rodolfóhoz, aki többször bizonytalankodott az utóbbi időben, és akiért ötmillió dollárt fizettek ki a Fluminensének.

Burjak dönthet az igazolásról

Két magyar válogatott játékos, a győri Stark Péter és az MTK-s Juhász Roland az aranylabdás Andrij Sevcsenkót is menedzselő Varga Sándoron keresztül került képbe a kijevieknél. A kárpátaljai születésű játékosközvetítő képviseli a Dinamót megjárt, és jelenleg a Rodában szereplő Bodnár László érdekeit is.

A sportigazgató, Leonyid Burjak valószínűleg a franciák elleni, május harmincegyediki barátságos meccsen tekinti meg a két játékost, mert a hozzá eljutott felvételek alapján kedvező benyomást tettek rá, árulta el Varga az Indexnek. A gárda szakvezetője, Szabó József is elégedett volt a látottakkal, és szerinte van remény arra, hogy megállják a helyüket Dinamónál.

A Bajnokok Ligájáért harcolnak ismét

A Dinamo jelenleg a második helyen áll a bajnokságban a Sahtar Donyeck mögött, de másodikként is részt vehet a Bajnokok Ligája selejtezőjében. Tavaly a Trabzonsport búcsúztatták a főtáblára jutásért - a hazai vereség után idegenben nyertek -, és csoportjukban végig harcban álltak a továbbjutásért, de végül a Real Madrid és a Leverkusen került a legjobb nyolc közé.

Juhászt az nb1.hu információi alapján a Bundesligában érdekelt Hamburg is szívesen látná a soraiban.