Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C
Jégkorong
Percről Percre

Az MLSZ elnöke sajnálja, hogy így alakult

2005.05.11. 23:45
"Ha most magyar bíró lennék, lemondanék" - summázta véleményét a Ferencváros vezetőedzője, László Csaba a Sopronnal szemben 5-1-re elveszítette Magyar Kupa döntője után. A Fradiból három, a Sopronból egy játékost állított ki a horvát FIFA-játékvezető, Trivkovic. A győztes edző, Pintér Attila szerint csapata higgadtságának köszönhette a diadalt.
A Sopron labdarúgó-csapata története eddigi legnagyobb sikerét érte el, miután a Magyar Kupa döntőjében 5-1-re győzte le az elmúlt két évben győztes Ferencvárost, így a következő szezonban indulhat az UEFA-Kupában. A tavaly még a Fradival kupát és bajnoki címet nyerő Pintér Attila érthetően boldogan értékelte a sajtótájékoztatón jelenlegi csapatának teljesítményét.

A kis Huszti hibáira építettek

"Higgadtabbak, összeszedettebbek voltunk, mint a Fradi, maximálisan megvalósítottuk elképzeléseinket. Tudtuk, hogy riválisunk a balszélen sebezhető leginkább, mert a kis Husztiról már elég sok gólt kaptak a szezonban, és ezt igyekeztünk kihasználni" - mondta. "Nagy dicsőséget szereztünk ezzel a városnak, és igazoltuk, hogy kis csapattal is lehet nagy eredményt elérni, ha mindenki akarja a sikert" - tette hozzá.

Pintér nem értékelte a játékvezető teljesítményét, mert szerinte "a bíró osztályozása az újságírók dolga." Utalt arra is, hogy a játékosait sem szokta osztályozni a találkozók után.

Pintér szerint nem kellett visszafogottan ünnepelnie

Nem érezte úgy, hogy a gólok illetve a meccs lefújása után visszafogottabban kellett volna ünnepelnie. "Tavaly örültem annak, hogy a Fradival nyertem el a kupát, most pedig annak örülök, hogy a Sopronnal" - jelentette ki a két diadal közti különbséget firtató kérdésre. Hangsúlyozta, már nem érdekli, hogy miként távolították el az Üllői útról, és hogy - érzése szerint - a menesztésébe néhány játékost is bevontak.

Pintér azt is elmondta, hogy a mérkőzés előtt külön felhívta játékosai figyelmét arra, hogy uralkodjanak magukon, ne reklamáljanak a játékvezetőnél.

László: ez a meccs nem a futballról szólt

A vesztes tréner, László Csaba mondandója elején jelezte, hogy nem kíván részletes értékelést tartani, mert értelmetlen lenne, és mert "ez a meccs nem a futballról szólt." Majd kijelentette: "ha most magyar bíró lennék, lemondanék." Aztán némileg érthetetlenül megjegyezte: reméli, hogy csapata soron következő hétvégi, pécsi bajnoki meccsét horvát bíró fogja vezetni.

A kiállításokkal kapcsolatban annyit mondott, hogy Rósa csak annyi megjegyzést tett Trivkovic játékvezetőnek a - szabályos - második gól után, hogy inkorrekt volt. Igaz ezt megismételte, amiért piros lapot kapott. Információink szerint Szűcs kapus kiállításának oka pedig az volt, hogy a tizenegyes után gratulált a bírónak a kezdőkörben.

Nem volt cél a meccs félbeszakítása

László nyomatékosította: szó sem volt arról, hogy biztatta volna a játékosait, hogy még két piros lapot szedjenek össze, és így félbeszakadjon a mérkőzés. Kiemelte viszont, ha bármelyik futballistája leköpte volna a horvát bírót, akkor sem állította volna ki, mert kínosan ügyelt arra, nehogy félbeszakadjon a mérkőzés. (Ha hat ember marad a pályán egy csapatból, akkor automatikusan vége lett volna a kupadöntőnek.)

Garaminak a félidőben elege lett

Az MLSZ elnöke, Bozóky Imre az Index érdeklődésére csak annyit mondott: sajnálja, hogy így alakult a mérkőzés, ám nem fejtette ki, mire gondolt. Az MTK edzője, Garami József a félidőben távozott a stadionból, mert mint közölte: "elég volt ennyi a meccsből".

Öt előállítással ért véget a meccs
A Fejér megyei Rendőr-főkapitányság öt szurkolót állított elő a találkozó után.

Két soproni lakossal szemben gyorsított szabálysértési eljárás lefolytatására került sor pirotechnikai eszköz használata miatt. Mindkét drukkerre harmincezer forintos pénzbírságot szabtak ki, illetve egy évre eltiltották őket sportrendezvények látogatásától.

Három személyt gépjárműrongálással kapcsolatos bejelentés nyomán állítottak elő. A rendelkezésre álló adatok alapján a rendőrség garázdaság miatt indított büntetőeljárást, melyben két szurkoló gyanúsítása történt meg. A harmadik személyt tanúként hallgatták ki az ügyben eljáró nyomozók. Egyéb rendőri intézkedésre a kupadöntővel összefüggésben nem került sor. (MTI)