Zsuzsanna
-3 °C
3 °C
Jászapáti Petra
kedd 11:00
Jászapáti Petra
Rövidpályás gyorskorcsolya

Négy Bayern-gól a német válogatottnak

2005.06.01. 10:17
A Bayern München 4-2-re győzte le a német válogatottat az Allianz Arena hivatalos megnyitója alkalmából rendezett labdarúgó-mérkőzésen a bajor fővárosban. A Bild a gyengénél is rosszabbra ítélte a kapus Jens Lehmann és a Chelsea-védő, Robert Huth teljesítményét.
"Szép és szórakoztató meccset várok" - jelentette ki a német labdarúgó-válogatott kapitánya, Jürgen Klinsmann az Allianz Arena megnyitó mérkőzése előtt, amelyiken az idén bajnokságot és kupát is nyerő, a hazai meccseit a jövőben a stadionban játszó Bayern München volt csapatának ellenfele.

Lehmann, Huth: ezért nem jár pénz

A Bild úgy értékeli, ennek az előzetes kitételnek a Bayern eleget tett, a válogatott viszont szinte semmit sem mutatott, így nem is lehetett csodálkozni a 4-2-es vereségen. A beszámolók szerint az eredmény nem tükrözi a két csapat közti különbséget.

A bulvárlap osztályzatai is erre utalnak, hiszen az egytől hatig terjedő skálán a hatos a legrosszabb teljesítmény - "amiért nem jár pénz" - az egyes pedig a legjobb.

Deisler vezérelte a bajorokat

A Bayernből Sebastian Deisler egyest érdemelt ki, a legrosszabb "jegy" hármas volt, Klinsmann csapatából Jens Lehmann és Robert Huth hatost kapott, a többiek ötöst. Az Arsenalban szereplő kapus több találatnál is hibázott, a Chelsea hórihorgas védője, öngólt vétett. A csatár Kevin Kuranyi, a középpályás Lukas Podolski alig mutatott valamit, így nem lehetett csodálkozni lehúzásukon.

A mérkőzés alátámasztotta, hogy a Bayern öt válogatott szintű játékosa - Oliver Kahn, Thorsten Frings, Michael Ballack, Bastian Schweinsteiger, Sebastian Deisler - nélkül korántsem ütőképes a nemzeti alakulat.

Nyolcvanhét milliárd forintból épült a létesítmény

Az összecsapásra hatvanhatezer néző, azaz teltház előtt került sor, látványos felvezető műsort követően. A szurkolók jelenlétére, illetve jegyvásárlásra a jövőben is nagy szükség lesz, Uli Hoeness, a Bayern menedzsere szerint ugyanis a tervezett bevételekkel számolva is 2027-re várható a kiadások megtérülése.

A stadiont egyébként 340 millió euróból építették, vagyis közel nyolcvanhét milliárd forintból. Az összeget a Bayern mellett az 1860 München, valamint a harmincéves névhasználatért kilencvenmilliót fizető Allianz biztosító, továbbá a Dresdner Bank és egy magánbefektetői csoport adta össze.

Münchenben játsszák a jövő évi vb nyitómeccsét

A költségviseléshez hozzájárult az a százhat páholytulajdonos magánember vagy cég is, amely a következő idényre egyenként kilencvenezer eurót fizetett a VIP színvonalú kiszolgálásért.

A gigantikusnak szerénytelenség nélkül nevezhető Allianz Arena a jövő évi világbajnokság egyik fő helyszíne lesz, itt játsszák majd a nyitómérkőzést június kilencedikén.

Jegyzőkönyv:
Bayern München-Német válogatott 4-2 (2-0)
gól: Deisler (5.), Huth (36., öngól), Sagnol (74.), Salihamidzic (87.), illetve Borowski (51., 11-esből), Klose (86.)