Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Ki kommentálja a foci vb-t?

2005.06.08. 22:00
Az Index fórumozóinak alaposan elszállt a fantáziája. A "2006 foci vb riporterei" című topikban arról nyitottak vitát, kik közvetítsék a jövő nyári németországi eseményt. Mint mindenhol, itt is vannak reális hozzászólók (Hajdu B., Egri, Matuz, Fülöp) és vannak olyanok akik "vérfrissítésre" vágynak, így a vb-döntöt szívesen hallgatnák Konta Barbara, Szántó Dávid vagy Matyasovszky Brigitta tolmácsolásában.
A 2006-os németországi labdarúgó-világbajnokságig még egy év hátra van, az Index Drukkerkocsmájában azonban már most "vérre menő" vitákat vált ki, melyik csatorna, mely riporterekkel fogja közvetíteni a mérkőzéseket. Bár egyelőre még azt sem tudni, melyik csatorna szerzi meg a vb magyarországi tévés jogait.

Feljelentéssel fenyegetőznek

A topiknyitó HR Pozitív attól tart, miután a Magyar Televíziótól az elmúlt két évben többen is távoztak, így nem lesz három épkézláb ember, aki közvetítsen. Véleménye szerint jelenleg csak Egri Viktor közvetített labdarúgást, rajta kívül a "szabadúszó" és a Bajnokok Ligáját idén is végigközvetítő Hajdu B. Istvánt lehetne leszerződtetni, de ez is még csak két ember.

Art22 pedig attól fél, hogy a királyi televízió nem is tudja kifizetni a jogdíjat, így az RTL Klub lesz a befutó, amely esténként ad majd egy meccset, a többit meg éjjel vagy hajnalban. Ququqaqa egészen odáig megy, hogy feljelenti a Magyar Televíziót, amennyiben a vb-meccsek alatt az RTL-es Léderer Ákost, vagy a Eurosporton közvetítő Kovács Gáza Lászlót fogja hallani.

A veteránokra is gondoltak

Léderer, Egri: Remélem beférek
Az RTL Klubon a magyar bajnoki meccseket közvetítő Léderer Ákos jelenleg még nem tudja, hogy munkaadó csatornája kíván-e közvetíteni a vb-ről. "Ha mégis mi közvetítenénk a jövő év legjelentősebb sporteseményéről, remélem a biztos utazók mellé én is odaférek" - mondta a szurkolókat megosztó - sok rajongó mellett ellendrukkereket is gyűjtő - sportriporter. Ugyanezen a véleményen van Egri Viktor, a Telesport riportere is. Egri még nem tudja, a Magyar Televízió közvetíti e a foci vb-t, de amennyiben igen, reméli befér a közvetítő csapatba.

Akad olyan hozzászóló is, aki szerint az MTV leépülésének nagy nyertese Gulyás László lehet, aki így biztos befutónak tűnik. Akadnak, akik még ennél is sötétebben látják a jövőt és a mostantól gyerekfocival foglalkozó Konta Barbarát vizionálják Németországba. Ugyanakkor van, aki csak az olimpián többször emlékezeteset alakító Szántó Dávidtól és a Léderer Ákos-Verebes József kettőstől nem akar közvetítést hallani.

Persze felmerülnek a nagy veteránok, Kopeczky László és a ma már nyugdíjasként élő Vitár Róbert neve is, miként kikerülhetetlen a visszavonulását tavaly bejelentő Vitray Tamás is. Egy reménykedő hozzászóló ifjabb Knézy Jenőt is szívesen venné, mondván a vér nem válik vízzé. A Duna tévétől a Somos-ikrek is kaptak pár szavazatot, a "legelvetemültebbek" pedig már a volt telesportos Matyasovszky Brigittát, vagy a több csatornát megjáró, jelenleg a Hír TV-t erősítő Horti Gábort is el tudnák képzelni.

Nem tudni, a "vicc" nevű hozzászóló mennyire gondolta komolyan észrevételét, vagy csak nevének akart megfelelni, de reklamációt jelentett be, a labdapörgetéséről és bakijairól elhíresült Vécsey Mihály felsorolásból való kimaradása okán.

Hajdu B.: Rajtam nem múlik
A jelenleg talán legnépszerűbb sportriporternek tartott Hajdu B. István úgy véli, először annak kell eldőlnie, melyik televízió közvetíti a németországi eseményt. "Addig nincs is miről beszélni, de ha esetleg felkérnek, rajtam biztos nem múlik, azaz nem fogom azt mondani, hogy a vb alatt az Adrián nyaralok" - mondta az elmúlt két év BL-közvetítéseinek kommentátora. "Sok múlik azon is, hogy kijut-e a magyar válogatott, hiszen egy esetleges szereplés még jobban feldobná a nézőszámot és magyar részvétel esetén lehet, hogy több ember dolgozna, mint egyébként, akár egy kinti stúdió is létrejöhet. Persze előbb ki kellene jutni" - mondta Hajdu.