Klaudia
-4 °C
2 °C

Nem lesz 'magyar' csapat a Köln

2005.06.09. 22:47
A Nemzeti Sport állítja, Tököli Attila és Szabics Imre után Lisztes Krisztiánt és Dárdai Pált is szerződtetheti az 1. FC Köln, ám a Bundesliga-újonc sajtóreferense ezt cáfolja. Sőt, a német futballklubot egyáltalán nem érdekli a másik két magyar.
Szerdán az 1. FC Köln honlapján hozta nyilvánosságra, hogy két évre szerződtette Szabics Imrét, a Stuttgart csatárát. A Bundesliga első osztályába idén felkerült klubnak már van egy magyar játékosa: Tököli Attila tavaly nyáron igazolt az FTC-ből Németországba.

A Nemzeti Sport szerint viszont előfordulhat, hogy másik két honfitársunk is csatlakozik hozzájuk. A lap csütörtöki számában azt írta, a Köln az eddig a Werder Brement erősítő Lisztes Krisztián és Hertha BSC-ben játszó Dárdai Pál után is érdeklődik.

"Öntől hallom először"

Megkérdeztük az 1. FC Köln egyik sajtóreferensét, Oliver Büsert, aki viszont cáfolta, hogy újabb magyarokat figyelnének. "Nem akarjuk szerződtetni sem Lisztes Krisztiánt, sem Dárdai Pált. Öntől hallom először, hogy érdeklődünk utánuk. A német sajtóban sem olvastam ilyen pletykáról, találgatásokról lehet szó" - nyilatkozta határozottan a kommunikációs szakember. Szerinte "a szezon után minden újság ír erről-arról, ami nem biztos, hogy igaz is."

Lisztesért fizetni sem kell

Előfordulhat persze, hogy titkol valamit, de Lisztes esetében erre semmi oka nem lenne, mert ő ingyen igazolható.

A Werder Bremen irányítója már tavaly el akarta hagyni Brémát, de súlyosan megsérült, és egy évre hosszabbítottak vele. Tizenegy hónapos kihagyás után tavasszal tért vissza a pályára, de a szezon végeztével a klubbal közösen úgy döntöttek, nem újítják meg a nyáron lejáró szerződést. A leendő kérőnek tehát nem kell attól tartania, hogy egy rivális egyesület esetleg ráígér az igazolási díjra, hiszen arra nincs is szükség. Lisztes szabad, oda megy, ahová akar, csak a fizetését kell kialkudnia.

Dárdai még két évig a Hertháé

Dárdaival más a helyzet, ő még 2007-ig a Hertha BSC játékosa, ám idén rendre csak csere volt, alig játszott, így valószínűsíthető, hogy elhagyja Berlint. Igaz, ezt a feltételezést sem erősíti semmi, a legnagyobb német sportoldalak átigazolási hírei közül egyik sem számol be a középpályás jövőjéről. Sem a kicker.de, sem a bundesliga.de, sem a sportbild.de nem sorolja őt az igazolható játékosok közé.

Mivel még két év van megállapodásának lejártáig, fizetni kellene érte, de hogy mennyit, nem tudni. Szabicsnak a Sturrgarttal jövőre futott volna ki a megállapodása, az ő ára 500-700 ezer euró (125-175 millió forint) között mozgott.

Szabicsot az új edző akarta
Szabics Imre 2003 nyarán került a Sturm Graztól a Stuttgarthoz, de az ígéretesebb első szezonja után a másodikban visszaesett. Kilenc találat után csak ötöt ért el a bajnokságban, de a Köln kifejezetten őt akarta szerződtetni.
"Valóban nem szerzett sok gólt az elmúlt idényben, de az új edzőnk, Uwe Rapolder őt választotta, mert szerinte képes lesz újra jó formába kerülni, és sokat segíthet a csapatnak" - mondta Oliver Büser.
Mivel Tököli Attila nagyon keveset játszott az idényben és súlyos betegség támadta meg, felmerült, hogy távozik, de Büser szerint maradni fog: "Pillanatnyilag úgy tűnik, Tököli Attila marad nálunk. Az előző trénertől alig kapott lehetőséget, viszont az új számít rá, nála tiszta lappal indul".