Eleonóra
-1 °C
2 °C
Jégkorong
Percről Percre

Bicskei rekordbüntetése Malajziában

2005.06.14. 12:31
A maláj labdarúgó-válogatott magyar kapitánya, Bicskei Bertalan kirívóan sportszerűen viselkedett egy vesztes mérkőzésen, dobálózott, lökdösődött, berohant a pályára. Bicskeinek közel hárommillió forintot kell fizetnie munkaadóinak.
Súlyos és egyben történelmi pénzbüntetést kapott a Malajziai Labdarúgó Szövetségtől (FAM) Bicskei Bertalan, a válogatott magyar szövetségi kapitánya.

Dobálás, berohanás, lökdösődés

Az edző - az illetékesek szerint - a vendég Szingapúr ellenében múlt szerdán 2-1-re elveszített barátságos mérkőzésen kirívóan sportszerűtlenül viselkedett.

A helyi hírügynökség jelentése alapján a hetvenedik percben ásványvizes palackot dobott a pályára, majd tizenkét perccel később egyik játékosa elleni szabálytalanság után berohant a gyepre, és meglökte a szingapúri gárda hátvédjét.

Bicskei elfogadta a büntetést

A FAM ötvenezer malajziai ringgitre (közel 2,7 millió forintra) büntette Bicskeit. Ez volt egyébként az első eset, hogy a posztján lévő malajziai kapitányt munkaadója megbírságolta.

Datuk Seri Ibrahim Saad, a FAM főtitkára elmondta: Bicskei megértette, hogy mit követett el, és elfogadja a büntetést.

Esélyük sem volt a világbajnoki részvételre

Bicskei 2004 júniusában szerződött Malajziába, és egy plusz egy évre vállalta el a válogatott irányítását, amelyiknek esélye sem volt arra, hogy kiharcolja a világbajnoki részvételt. Bicskei első említésre méltó helyezése egy harmadik helyezés volt a januári Tigris Kupán.

Bicskei a magyar válogatott kispadját 2001 szeptemberében volt kénytelen átadni addigi segítőjének, Gellei Imrének. A magyar csapat Grúziában csúfos, 3-1-es vereséget szenvedett, és ezzel végképp elveszítette esélyét, hogy kijusson a világbajnokságra. A pár éve Svájcban sikereket elérő szakvezető volt az 1984-ben ifjúsági Európa-bajnokságot nyerő gárda kapitánya, a felnőtt társulatnál kétszer kapott bizalmat.