Sára, Márió
2 °C
6 °C

Csank János váltja Pintér Attilát Sopronban

2005.07.12. 14:52
A korábbi szövetségi kapitányt, Csank Jánost nevezték ki vezetőedzőnek a Magyar Kupa-győztes FC Sopronnál, a labdarúgóklub új többségi tulajdonosa pedig az Európai Cselgáncs Szövetség elnöke, Marius Vizer lett. A román-osztrák állampolgárságú üzletember szerepvállalásával a klub költségvetése a következő évadra mintegy 280 millió forint körül lesz.
Az elmúlt két évtől eltérően Antók Zoltán első lépésben nem szeretne támogatóként részt venni a soproni futballklub új struktúrájában. Az új tulajdonos, Marius Vizer időt ad neki, hogy eldöntse, mit kezd a tulajdonrészével, és ha úgy határoz, hogy visszatér, minden további nélkül megteheti.

Jövőre is a nemzetközi kupaszereplés a cél

Soproni székfoglalójában az új többségi tulajdonos, aki nem mellékesen az Európai Cselgáncs Szövetség elnöke, és aki korábban nem járt sikerrel a fehérvári futballklub megszerzésében, elmondta: a cél az, hogy a csapat a következő évadban is kiharcolja a nemzetközi porondra való kijutást. Ennek megvalósítása Csank János feladata lesz. A szakember kedd reggel már edzést tartott, majd szólt arról, szerinte hogyan kell a napokban megerősíteni az együttest.

"Vízer úr futballiskolájában, Nagyszalontán dolgoztam, és ott kiderült, hasonlóan gondolkodunk a labdarúgásról. Örülök, hogy most is együtt dolgozhatunk. Ahhoz, hogy ütőképes csapatot tudjunk kialakítani, amelynek esélye lehet a kitűzött cél elérésére, öt-nyolc játékosra még szükség van. Véleményem szerint az első és legfontosabb a kapusposzt megnyugtató megoldása, de máshová is kell még futballista" - mondta a tréner. Csank hozzátette: első benyomása az, hogy a csapat hátvédsora nagyon alacsony.

Román játékosok válthatják meg a Sopront

"Jó labdarúgók, de nemzetközi szinten már jóval magasabb, erősebb futballistákra van szükség a védelemben. Ami az igazolásokat illeti, némi késésben vagyunk. Nyakunkon a Szuperkupa két mérkőzése, a bajnokság három hét, az UEFA Kupa pedig egy hónap múlva kezdődik. Bízom benne, addigra sikerül azért egy jó keretet kialakítani, és azt valamennyire csapattá formálni."

A szakember még korainak tartotta, hogy neveket említsen, de az biztosra vehető: érkeznek Sopronba román játékosok. Csank János munkáját pályaedzőként, egyelőre ideiglenes jelleggel Szántó Csaba segíti, a kapusedző Markó Zsolt marad.

Két labdarúgóval, Földvári Csabával és Somorjai Tamással közös megegyezéssel szerződést bontott az FC Sopron.

Az új tulajdonosi szerkezet:
Vízer Máriusz László 51 százalék
városi önkormányzat 20 százalék
Antók Zoltán 16 százalék
az SC Sopron utánpótlás-egyesület 9 százalék
Gőbl Gábor ügyvezető 4 százalék