Erzsébet
1 °C
4 °C

Huszonötéves rekordot döntöttek az angolok

2005.08.18. 15:16
Nem talál mentséget csapata második félidei játékára Sven-Göran Eriksson, az angol válogatott szövetségi kapitánya. A svéd elnézést kért a dánoktól elszenvedett vereségért, a bakizó David James kapus bevállalta nagy hibáját.
Huszonöt éve nem kapott akkora verést az angol futballválogatott, mint szerda este, a dánoktól elszenvedett 4-1 alkalmával. 1980-ban a "szomszéd" walesiek alázták meg őket, most Jon-Dahl Tomasson és társai csináltak bohócot Koppenhágában David Beckhamékből.

Jött James és hét perc alatt három gól

A vendégek az első félidőben még jól tartották magukat, aztán a fordulás után hét perc alatt sikerült három gólt összehozni. Az első találat előtt a szünet után beállt David James kapus alaposan aláfutott a labdának, Tomasson nagyvonalúan Rommedahllal rúgatott gólt. Két perc múlva a gólpasszt adó is betalált, ekkor Ashley Cole hibázott, róla pattant el a labda.

Jött még egy dán gól, aztán a végén Wayne Rooney "szépítése". A 4-1-es vereség azért is meglepő az épp a Wales elleni vb-selejtezőre készülő együttestől, mert Sven-Göran Eriksson a legjobb összeállításában küldhette a pályára együttesét.

"Megmondtam a játékosoknak, ha így játszunk a jövőben, felejtsük el a világbajnokságot. Nagyon sajnálom a szurkolókat, csalódott vagyok. Nem tudom megmagyarázni, mit történt a második félidőben. Nincs mentségem, de másnak sincs" - nyilatkozott megtörten Eriksson a vereség után a BBC Sportnak.

Az angol sajtó nem kíméli Beckhaméket
"A világ talán legrosszabb eredménye" - játszik el kommentárjában a dán Carlsberg sör reklámszlogenjével a The Sun. A Mirror nekimegy James kapusnak, és azt írja, ha ilyen kapussal vág neki Anglia a vb-nek, valamint Glen Johnson az alternatíva a jobbhátvéd posztján, gyors kiesésre számíthat Németországban. A Daily Mail szerint a megsemmisítő vereséget az elmúlt időszak leggyengébb dán válogatottjától szenvedték el Beckhamék. A Daily Star szerint szerdán Eriksson válogatottja semmit nem tudott felmutatni.
Vb-selejtezőn nem játszanak így

A svéd edző szerint az első félidőben még minden rendben volt, a fordulás után azonban vállalhatatlanul játszott az angol válogatott, nem segítették egymást a játékosok. "Úgy jöttünk ki a fordulás után, mintha nyaralnánk. Mérkőzéseket el lehet veszíteni, de így nem"- mérgelődött a mindig higgadt futballkapitány.

Eriksson azt ígéri, vb-selejtezőn nem fog így játszani a csapata.

Arra a kérdésre, beszélt-e a szarvashibát vétő James kapussal, azt válaszolta, vele külön nem ült le. Eriksson szerint nem egy-két játékoson ment el a szerdai meccs, mindenki felelős az eredményért.

James bevállalta

A Manchester Cityben játszó James egyébként magára vállalta az első gólt. "Nem teljesítettem jól. Magamat kell megvizsgálnom, azt, hogyan készültem fel a meccsre. Csakis magamat hibáztathatom, mert nem jól álltam hozzá. Enyém a felelősség, amiért a padon ülve pihentem és így léptem pályára" - vállalta be a bakit James.

A csapatkapitány David Beckham szerint az eredményt egyelőre nehéz emészteni, de nem érintheti az együttes önbizalmát. "Most nem könnyű, de ez egy barátságos meccs volt", hárított a Real világklasszisa.

A dán kapitány, Morten Olsen a sajátjait dicsérte és szerinte az eredmény ellenére is az angolok a jövő évi vb egyik esélyesei.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?