Natália
1 °C
7 °C

Juhász Roland az Anderlechthez szerződött

2005.08.29. 16:58
A magyar válogatott tizennégyszeres védője, Juhász Roland a Bajnokok Ligájában szereplő belga Anderlechtnél folytatja pályafutását. A huszonkét éves MTK-játékos három évig kötött szerződést a korábbi KEK-győztessel, az árát nem hozták nyilvánosságra, de a Careers Management Group menedzseriroda tájékoztatása szerint magyar védőért ekkora összeget még egyetlen klub sem fizetett. A belga sajtó kétmillió euróról, vagyis ötszázmillió forinról számol be.
Az Index értesülései szerint májusban két magyar védőt - Stark Pétert és Juhász Rolandot - is figyelt az ukrán Dinamo Kijev, és az akkori szakvezető, Szabó József érdeklődését különösen az utóbbi keltette fel.

Sorban álltak a csapatok

Juhászt szóba hozták ekkor a német Hamburggal is, de a holland Roda is szívesen látta volna soraiban, az angol bajnokság újonca, a Wigan is szerződtette volna. A csatárból védővé vált játékos végül a legutóbbi belga bajnokság második helyezett csapata, az Anderlecht ajánlatát fogadta el.

A huszonkét éves futballista három évre szerződött a Bajnokok Ligájában is érdekelt csapathoz, de az MTK-nak átutalt rekordösszeget egyelőre nem hozták nyilvánosságra. (A BL-csoportkörben a Chelsea, a Liverpool, és a Betis ellen mérkőzik majd.)

Urbán volt a legutóbbi magyar játékos az Anderlechtnél


Juhász Roland

"Bár a szerződésem még egy évig a Hungária körútra kötött volna, már nagyon vágytam arra, hogy kipróbálhassam magam külföldön. Nagyon sokat tanultam az MTK-nál, itt fejlődtem válogatott játékossá, és örülök, hogy a klub is jól jár az eladásommal. Bár közel volt az átigazolási időszak vége, nyugodt voltam, mert biztos voltam abban, hogy az MTK a nekem legjobb utat választja" - magyarázta az új csapatában az ötös számot viselő játékos.

Juhász nem titkolta, azért választotta a belgákat, mert harcban lehet a bajnoki címért, és így szinte minden évben lehetősége nyílik arra, hogy a nemzetközi kupaporondon is kipróbálhassa magát. A csapatnak a legutóbbi magyar játékosa, a REAC jelenlegi edzője, Urbán Flórián volt.

Agárd utat mutathat

A csapatban két neves belga válogatott játékos van, a Herthától visszatért Bart Goor és Yves Vanderhaeghe. A védelem kissé sebezhetőnek tűnik, így Juhásznak reális az esélye arra, hogy bekerüljön a kezdőcsapatba.

Juhász az egyike volt azoknak, akik az agárdi Sándor Károly Labdarúgó Akadémiáról kerültek az MTK-ba. "Az akadémiának köszönhetően tehetséges srácok sokasága ül már az öltözőben, és tudom, hogy egyre többen kerülnek fel majd Agárdról. Biztos vagyok benne, hogy az én mostani szerződésem csak megnyitja a helyet a csapatba kerülésre másoknak, akik nem okoznak majd csalódást. A Sándor Károly Akadémiáról pedig sorra kerülnek majd külföldre a fiatalok" - fogalmazott.

Fülöp: Átgondolt szakmai munkával sokra lehet jutni
Az MTK klubigazgatója, Fülöp Ferenc így vélekedett a szerződésről. "Rolandról pontosan tudtuk, milyen komoly érték, és nagyon sokat fáradoztunk azon, hogy jó helyre kerüljön. Számos európai edző volt nagyon jó véleménnyel róla, sokan szerették volna a csapatukban látni, hiszen huszonkét éves kora ellenére már nagyon tapasztalt, és kiváló sportember. Fiatalon került hozzánk, és évek kitartó munkája révén a nálunk dolgozó szakemberek már európai szinten is piacképes játékost neveltek belőle. Azt hiszem, Roland jó példa arra, hogy itthon is sokra lehet vinni átgondolt, komoly szakmai munkával. Az ő mostani átigazolására ugyanúgy büszkék lehetünk, mint annak idején Buzsáky Ákos portói, Torghelle Sándor, és Fülöp Márton angliai szerződésére" - emlékeztetett.

"A Sándor Károly Akadémia fiataljai már a magyar bajnokságban is letették a névjegyüket, azt viszont kevesen tudják, hogy a legnagyobb európai sztárklubok képviselői adják sorra a kilincset Agárdon, azaz az ott nevelkedő játékosokra már most komoly a kereslet" - avatott be Fülöp a részletekbe.

"Természetesen ragaszkodunk az értékeinkhez, és biztosak vagyunk abban, hogy Roland példája a járható út, azaz húszéves kor körül az Akadémia játékosainak jelentős része komoly külföldi karrierben bízhat. Garami József és Tamási Zsolt vezetésével a szakmai stáb azért dolgozik, hogy ne csak a klub érjen el komoly sikereket, de a magyar labdarúgás Rolandhoz hasonló remek játékosokkal gazdagodjon" - reménykedett.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?