Gellért, Mercédesz
12 °C
16 °C

A Liverpoolt nem érdekli Gera

2005.08.31. 12:42
Nem sokkal az átigazolási szezon vége előtt újra hírbe hozták Gera Zoltánt a Liverpoolal: a magyar futballista állítólagos leigazolásáról azonban a jelentősebb hírforrások nem tudnak. Korábban a PSV-nek, a Tottenham-nek, az Aston Villa-nak, de a Chelsea-nek is eladták már az újságok a válogatott csapatkapitányát, sőt a nyár elején is bedobták már a BL-győztest. A 'Pool eközben éppen Portugáliában vásárol Gera posztjára.

Néhány órával az európai játékospiac nyári zárása előtt ismét felmerült, Gera Zoltán a Liverpoolba igazolhat. Az angol elsőosztályú West Bromwich Albion bennmaradásában jelentős szerepet játszó magyar futballistát már a nyár elején is a Bajnokok Ligája- és Európai Szuperkupa-győztessel házasították volna, de az átigazolási piac egyik legaktívabb szereplőjénél egyszer sem merült fel komolyan Gera megvásárlása.

Hírek, konkrétumok nélkül

A Liverpool az Európai Szuperkupával
Így ünnepelte a 'Pool a pénteki Európai
Szuperkupa-győzelmet fotó: epa
A West Bromwich már a bentmaradás kiharcolásakor egyértelműen világossá tette: sehova nem engedi el egyik legjobbját, a kivásárlási árát Bryan Robson menedzser húszmillió fontban szabta meg. Gera egyik ügynöke, Vladan Filipovics azt állította, vinné védencét a Tottenham Hotspur, az Aston Villa és a Liverpool is. Még a múlt szezon közben a PSV Eindhoven (Fehér Csaba klubja) állítólagos terveiről is lehetett olvasni, a magyar bulvársajtó - egy taxisofőr elmondására hivatkozva - a támadó iránti érdeklődésnek tulajdonította, hogy a Chelsea edzője, Jose Mourinho a helyszínen nézte meg az argentinok budapesti vendégszereplését.

Júniusban a Skysports szurkolói "feljelentésre" hivatkozva írta, a korábbi ferencvárosit Newcastle-ben látták.

Az utolsó pillanatig keresnek

Most egy kevéssé ismert oldal, az eatsleepsport.com forrásnélküli cikke állítja, Rafa Benítez menedzser kijelentésére hivatkozva, hogy Gera esélyes a jobboldali középpályás megüresedett posztjára. Emellett a The Times internetes kiadása is említi - midlandsi találgatásokra alapozva - Rafa Benítez edző kiszemeltjei között a WBA-játékost.

Geráról nem írnak

Az angol játékosigazolási piacról - különösen ilyen időszakokban - szinte minden megtudható a szigetországi honlapokról. A Skysports melléklete nem tesz említést Geráról, sőt, a futballrovat vezető híre, hogy a 'Pool vezetői a jobboldali középpályás Simao Sabrosa miatt utaztak Portugáliába. A Benfica korábban a Barcelonát is megjárt szélsőjéért már tízmillió eurós (2,5 milliárd forint) ajánlatot tettek a liverpooliak, de a lisszaboni egyesület nem fogadta el azt, így a vörösök tizenötre emelhetik az összeget.

A Skysports megjegyzi, a Liverpool a posztra Norberto Solanót, illetve Szteliosz Jannakopuloszt szemelte ki korábban, de mindkét üzlet meghiúsult.

A kizárólag futballhíreket gyűjtő myfootballnews.com szerdai, 'Poolal kapcsolatos hírei között szintén a Sabrosa-ügylet kapja a főszerepet, Geráról nem emlékeznek meg.

A BBC Sport szinte percről percre követi az "átigazolási ablak" zárulását, de a sok találgatás és konkrét üzlet között Gera neve nem szerepel.

Gera helyett két tini

A Liverpool egyébként kedden két fiatallal erősített: a tizenhét éves Besian Idrizaj az osztrák Linztől, a tizenkilenc esztendős, walesi Ramon Calliste a Manchester Unitedtől érkezett.

A 'Pool szintén kedden szenvedte el egyik legfájóbb nyári vereségét: a klub korábbi világklasszisa, Michael Owen tizenhétmillió fontért a Newcastle Unitedhez igazolt egyéves Real Madrid-kitérő után.