Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Tornyi nem kapta meg a pénzét, rendőri védelmet kér

2005.09.27. 20:38
A Budapest Honvéd olasz vezetője, Piero Pini szerint Tornyi Barnabás nem megfelelő számlát állított ki, így nem tudták kifizetni számára a neki járó negyvenmillió forintot. A Magyar labdarúgó Szövetségnek viszont átutalták az összeget. Tornyi úgy vélekedik, hogy a klubnak már teljesíteni kellett volna, és ez nem történt meg, vagyis sodródnak a másodosztály felé.
A Budapest Honvéd többségi tulajdonosa, Piero Pini a Magyar Labdarúgó Szövetség számlájára utalta át a csapat korábbi vezetőedzőjének, Tornyi Barnabásnak járó negyvenmillió forintot, mivel a tréner nem jó számlát adott a klubnak.

Pini APEH-szakvéleményt lobogtatott

"A Tornyi által benyújtott számláról kikértük az APEH véleményét, amely azt jogszerűtlennek találta. Így nem utalhattuk át pénzt" - mondta a Bozsik Stadionban tartott sajtótájékoztatón az olasz üzletember, aki az eseményen bemutatta az átutalást bizonyító iratot, valamint az APEH szakvéleményét is.

Arra a kérdésre azonban nem válaszolt Pini, hogy egyeztette-e az MLSZ vagy a liga vezetőivel, hogy azok elfogadják-e a klub mostani lépését, azaz a tizenháromszoros bajnok, ötszörös kupagyőztes együttes megmenekül-e a másodosztályba sorolástól.

A tulajdonos lezártnak tekinti az ügyet

"Ezzel lezártnak tekintjük az ügyet, hiszen most már az MLSZ-nek kell megoldania a problémát. Tornyi nyert, megkaphatja a pénzét, de arról már az MLSZ-szel kell megegyeznie, hogy miként juthat a pénzéhez. A számlára viszont továbbra is igényt tartunk" - mondta Pini.

Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó Liga elnöke a távirati iroda kérésére nem kívánta kommentálni a sajtótájékoztatón elhangzottakat. Mint mondta, nem rendelkezik elég információval ahhoz, hogy megalapozott véleményt tudjon mondani a Tornyi-ügyről.

Nagyon aggályos helyzet

"Az MLL elnökségének utolsó határozata értelmében a kispestiek csak akkor folytathatják szereplésüket az élvonalban, ha az ítélet kézhezvételétől számított öt napon belül hivatalosan igazolom, hogy a Honvéd már nem tartozik nekem. Mivel én még egy árva forintot nem láttam a nekem járó pénzből, nem tudom ezt igazolni" - mondta a távirati iroda érdeklődésére a fejleményekről Tornyi.

A szakember hozzátette, nem tudja, az MLSZ mit fog lépni, vagy egyáltalán tud-e az összeg érkezéséről, illetve a Honvéd vagy a szövetség ettől kezdve miként képzeli az ügy megoldását, ugyanis jogilag most nagyon aggályos a helyzet.

Megaláztatásokról beszél Tornyi

Tornyi elmondása szerint az APEH által jogszerűtlennek minősített számlának is megvan a maga története, ugyanis az ominózus kiskunfélegyházi találkozón őt rendkívüli módon megalázták.

"Öt-hat számlát is kiállítottam, de különböző ürügyekkel egyiket sem fogadták el. Ezért mondtam Piero Pini és Kiss Zsolt tulajdonosoknak, hogy állítsák ki ők, de ezt visszautasították, pedig a tárgyalás során komoly engedményeket is tettem, hogy végre több évnyi huzavona után lezárjuk az ügyet" - számolt be az őt ért sérelmekről a tréner, aki megjegyezte, a sok megaláztatás miatt most már nem hajlandó engedni a bíróság által neki megítélt kamatostul járó összegből, ami szerinte negyvenmillió forintnál is több.

A háttérből fenyegették meg Tornyit

A tréner arra is kitért, hogy közvetlenül a Honvéd sajtótájékoztatója után felhívta őt egy újságíró, és miközben vele beszélt, a szurkolók a háttérből megfenyegették, ezért rendőri védelmet kér.

"Egyébként üzentem Pininek, hogy negyvenöt percen belül a Bozsik Stadionban vagyok a kiállított számlával együtt, de ezt elhárította azzal, hogy ő már átutalta a pénzt az MLSZ-nek és kétszer nem utal" - mondta Tornyi.