Géza
-11 °C
-4 °C
Jégkorong
ma 15:45

Sérülten is kétmilliárd forintot kaphat a német futballista

2005.10.07. 10:00
A német bajnokság nyolcadik helyén álló Bayer Leverkusen sérült hátvédjét átadólistára tette, de Jens Nowotny fizetését továbbra is folyósítja - 2008 nyaráig. Összesen több mint kétmilliárd forintot kaphat a harmincegy éves válogatott játékos.
A világbajnoki selejtezők miatti kéthetes szünetben furcsa, egyben igen megdöbbentő lépésre szánta el magát a német bajnokság nyolcadik helyén álló Bayer Leverkusen vezetése.

Negyedszer szakadt el Nowotny keresztszalagja

Az eddig sérült csapatkapitányt, Jens Nowotnyt ugyanis szabadlistára helyezte - a hivatalos közlés szerint: felmentette a munkavégzés alól -, de együtt edzhet a csapattal, a fizetését is folyósítják, mérkőzésen azonban nem léphet pályára a csapat színeiben.

A negyvenötszörös válogatott Nowotnynak a szezon előtt negyedszer szakadt el a keresztszalagja, ami az egyik legkellemetlenebb sérülés. Idén még nem is lépett pályára a védő.

A Bild kilencmillió euróról tud

Mellőzése a Bild című napilap kimutatása szerint a számok tekintetében azt jelenti, hogy Nowotny a 2008 nyaráig szóló szerződésének köszönhetően közel kilencmillió eurót (2,26 milliárd forint) kaphat kézhez.

Ehhez - az újság szerint - semmi mást nem kell tennie, mint a csapattal edzenie, legalább heti tizenkét órát. A harmincegy éves Nowotny állítólag szóban erről már meg is egyezett a klub elöljáróival, akik hajlanak is alkura.

A bíróság többet is megítélhet

Az UEFA-kupától a múlt héten elbúcsúzó Leverkusen elnöke, Wolfgang Holzhäuser szerint a játékos egyelőre kikalkulálhatatlan milliókat - akár tizenegyet is - követelhet, ezért valószínűleg fizetnek neki, nehogy a bíróság még többet ítéljen meg. A szerződése szerint 2008 júniusig tízmilliónál is több járna neki.

A védő mindezt cáfolta, és csak annyit mondott a bulvárlapnak: abban egyezett meg a klubbal, hogy százezer euró (huszonötmillió forint) jár neki havonta.