Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Vb-ezüstérmes klasszist igazolt a Sopron

2005.10.20. 18:04
A nyáron magyar klubbal szóba hozott olasz vb-ezüstérmes futballista, Giuseppe Signori végül októbertől játszik a magyar élvonalban. A Debrecen nem tartott rá igényt, a Sopron igen. A harmincnyolc éves korábbi gólkirályt nem a pénz vezérelte.
Az FC Sopron csapatában folytatja pályafutását Giuseppe Signori, az olasz válogatottal 1994-ben világbajnoki ezüstérmes labdarúgó. Az idény végéig szóló szerződését csütörtök délután írta alá a csatár.

Nem a pénz miatt jött Sopronba

"Nagyon meggyőző volt számomra Marius Vizernek, a klub többségi tulajdonosának elszántsága, amellyel igyekszik sikerre vezetni az együttest. Ha a pénz játszotta volna a főszerepet a döntésemben, akkor az anyagilag jobb ajánlatok közül fogadtam volna el valamelyiket" - mondta a harmincnyolc éves klasszis.

"Signori személyében világsztár érkezett a csapatunkhoz. Puszta jelenléte lendületet adhat. Bízom benne, feldobja a többieket, hogy egy csapatban játszhatnak vele. A csatár vagy a csatárok mögött szabadon futballozik majd" - mondta az erdélyi származású Selymes Tibor, az együttes szakvezetője.

Háromszor volt olasz gólkirály

A százhetvenegy centis futballista a Serie A-ban 344 alkalommal lépett pályára és 188 gólt szerzett. A válogatott szerelést huszonnyolcszor húzta magára, és hét találatig jutott. Hat évig futballozott a Lazio csapatában, melynek színeiben háromszor (1993, 1994, 1996) gólkirály lett.

Ezt követően egy évig a Sampdoriát erősítette, majd hat esztendeig a Bologna játékosa volt. Itt fejezte be 2003-ban olaszországi pályafutását, tavaly az Iraklisz Szaloniki együttesébe igazolt, de mindössze öt mérkőzésen kapott szerepet, gólt nem lőtt. Görög klubjával végül szerződést bontott, mivel nem fizették ki járandóságát.

A Debrecennek nem kellett Signori

A nyár közepén már egyszer felmerült Signori Magyarországra való szerződése, a Bajnokok ligája-selejtezőre készülő Debrecen szerette volna megszerezni őt. A csatár részt is vett egy edzésen, mérkőzésen azonban nem lépett pályára, és végül a bajnokcsapatnál lemondtak szerződtetéséről.

"Beppe" Signori a második neves játékosa a klubnak, hiszen az osztrák Rolf Landerl is megjárt néhány európai csapatot, míg végül leigazolták.