Emőke
-4 °C
9 °C

Nem támadott, csak kért a Vasas edzője

2005.10.27. 16:43
A szurkolók szerint felment a lelátóra, balhézott és a stadionból kitiltással fenyegetett egy nézőt a Vasas edzője szerdán, az incidensnek állítólag a biztonsági őrök vetettek véget. Egervári Sándor állítja, nyugodtan elbeszélgetett a Pápa elleni 3-3-as Magyar Kupa-meccs alatt végig szitkozódó drukkerrel, higgadtan megkérte, csak akkor menjen ki a Fáy utcába, ha szurkolni akar.

Háromgólos hátrányából egyenlített a Vasas szerdán a Pápa elleni Magyar Kupa nyolcaddöntőben. A nyáron igazolt Bárányos Zsolt két gólt lőtt és egy találatot érő passzt adott. A bajnokságban is hullámzó teljesítményt nyújtó Vasas tehát bravúrral mentett pontot az odavágón, igaz az ellen a Pápa ellen, amely előző két meccsén tizenegy gól kapott mellett csak egyet lőtt.

A piros-kék szurkolók örülhettek is volna az eredménynek, de voltak, akik nehezményezték, hogy "az NB II színvonalát alulról súroló Pápa lazán gurít egy hármast" a Vasasnak.

A klub honlapjának a meccsbeszámolója arról tudósított, hogy a szurkolók egy csoportja a VIP páholy elé ment, és hosszan beszélgetett Vancsa Miklóssal, Kenyeres Imrével és néhány játékossal.

Fenyegetett vagy kért?

Az Index Drukkerkocsmájában olvasható hozzászólások szerint Egervári Sándor edző nézeteltérésbe került egy szurkolóval. A fórumozók szerint a Vasas trénere "feldúlt állapotban kirohant az öltözőépületből" a lelátóra és megfenyegetette az egyik drukkert: "elintézi azt, hogy többé ne léphessen be a stadionba." Más hozzászóló szerint ezt nehezményezték a közelben állók, és megindultak felé néhányan, Egervári ekkor lerohant a lépcsőn, majd a "biztonsági őrök, és 1-2 higgadtabb drukker védték meg" a kétszeres magyar bajnok edzőt.

"Egyetlen szurkolót kértem arra, hogy csak akkor jöjjön ki a meccsünkre, ha buzdítani akarja a csapatot. Ő végig szitkozódott, van olyan játékos, aki már remegő lábakkal megy ki a pályára" - mondta az Indexnek Egervári Sándor. Az edzőbizottság elnöke szerint hangos szó sem hangzott el a mindössze kétperces beszélgetés alatt. "Én csak azt a nyugalmat szeretném a csapatomnak, amelyben dolgozni lehet. A szerdai üggyel nem kívánok többet foglalkozni."