Piroska
-2 °C
5 °C

Saját pályáján focizta le a Real Madridot a Barcelona

2005.11.19. 22:01
A spanyol bajnokság tizenkettedik fordulójában került sor a Real Madrid-Barcelona szuperrangadóra, amelyiken a vendég katalánok megalázó vereséget mértek a hazai csapatra. A Realnak az első félidőben helyzete sem volt, a Barca a háromnál is több góllal nyerhetett volna.
A spanyol bajnokság és a világfutball egyik legnagyobb érdeklődéssel várt mérkőzésén a Barcelona esélyt sem hagyott a hazai pályán játszó Real Madridnak.

Már az első félidőben vezetést szerzett a katalán gárda, amikor a fiatal argentin tehetség, Messi felgyorsított, és mivel nem támadták meg a középpályán, a kameruni Eto'o tizennyolc méterre a kaputól "elvette" előle a labdát, és négy védő gyűrűjében, Roberto Carlost megelőzve bal spiccel a bal alsó sarokba lőtt. Alig telt el negyedóra ekkor a meccsből.

Salgadónak volt csak helyzete a Realból

A Real Madrid vérszegény teljesítményt nyújtott, helyzete sem volt az első játékrészben, míg a vendégek tetszés szerint alakították ki ziccereiket.

A második félidőre sem változott meg jelentősen a játék képe, előfordult, hogy a Real percekig beszorult saját kapuja elé, az első veszélyes és tudatosan kialakított helyzetre több mint hetvenöt percet kellett várni. (Ekkor sem a neves csatárok, hanem a hátvéd Michel Salgado lehetett volna eredményes.) Akkorra azonban már háromgólos volt Beckhamék hátránya, mert Ronaldinho kétszer is villant.

A madridiak megtapsolták az ősi rivális játékosait

Mindkétszer szélvészgyorsan húzott el a bal oldalon, könnyedén futotta le a védőket, és nagyon pontosan célzott. Előbb tizenkét méterről, majd kisodródva, ötről, mindkétszer jobb lábbal. Az első gól a hatvanadik, a második a hetvenötödik percben esett. Mindkét találat gyönyörű volt, esély sem volt arra, hogy a sebezhető védelem tartani tudja a brazil világklasszist.

A Real Madrid játékosai néhányszor a bíróval is vitatkoztak, a nézők pedig kifütyülték a szétesett csapatot, egyidejűleg megtapsolták az ősi rivális játékosait. A Barcelona átvette a vezetést a táblázaton, a Real ötödször kapott ki az idényben.

A forduló két korábbi meccsén - Getafe-Osasuna, Villareal-Zaragoza - nem esett gól. A szombati játéknap zárásaként az andalúziai rangadón a Sevilla annak ellenére győzte le 1-0-ra a Betist, hogy a huszonnegyedik perctől emberhátrányban játszott, és végül kilenc emberrel fejezte be a találkozót. A gólt Maresca tizenegyesből szerezte, és ő volt a Sevilla második kiállítottja.