Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Továbbra is a bukott edző irányítja a győri focit

2005.11.22. 13:31
Hiába indult neki a bajnokságnak dobogós reményekkel a Győri ETO FC labdarúgó-csapata, az eredmények elmaradtak, a nyáron alaposan megerősített játékoskerettel csak a középmezőnyben áll az együttes. A szurkolók már hetekkel korábban váltást szeretek volna a kispadon, azonban csak január elsejétől váltja Reszeli Soós Istvánt Csank János. Ugyanakkor a leváltott Reszeli, a szakmai igazgatói posztot megtarthatja a klubnál.
Megtörtént, amire a győri szurkolók hetek óta vártak. 2006 január elsejétől ugyanis Csank János lesz a Győri ETO FC labdarúgócsapatának vezetőedzője Reszeli Soós István helyett.

Két és fél évig Csank

Reszeli 2003 novembere óta a győriek szakmai igazgatója, egyben a felnőtt csapat trénere is. Kettős megbízatása december 31-én megszűnik. A győri klub döntéshozó menedzsmentjét továbbra is az ügyvezető igazgató és a szakmai igazgató, tehát Klement Tibor és Reszeli Soós István alkotja.

Reszeli Soós István (fotó: eto.hu)
Reszeli Soós István
(fotó: eto.hu)
A volt szövetségi kapitány Csankkal két és fél éves szerződés kötött a Győr. A szakember legutóbb a Sopron együttesét irányította, ahonnan szeptember 25-én, éppen a Győrtől elszenvedett vereség után menesztették.

Az ETO 12 forduló után a hatodik helyen áll a tabellán, a nyáron alaposan megerősített csapattal szemben az elvárás az volt, hogy versenyben legyen a bajnoki címért.

Előtérben a fiatalok és Reszeli

A Győri ETO FC vezetősége az edzőváltást bejelentő közleményében arra is felhívta a figyelmet, hogy az ETO új klubmodellt hozott létre, amely a saját utánpótlás-nevelés fontosságát hangsúlyozza, és a saját nevelésű játékosokra építi fel a későbbi felnőtt csapat működését.

A közleményben külön kiemelik, hogy a Győri ETO FC szakmai igazgatói posztja - amelyet továbbra is Reszeli Soós István tölt be -, úgy működik, hogy a klub általános szakmai stratégiáját, a helyi és nemzetközi kapcsolatokat, az utánpótlás-nevelést, a klub egészének felépítését, az ellenőrzést és irányítást foglalja magában.

Edzőváltások a Borsodi Liga 2005/2006-os szezonjában:
Diósgyőr: Gálhidi György helyére Zoran Kuntic, szeptember 22-23.; Kuntic helyére Pajkos János, október 21.
FC Sopron: Csank János helyére Selymes Tibor, szeptember 25.
Pécs: Ott József helyére Keszei Ferenc, szeptember 27.
FTC: László Csaba helyére Gellei Imre, november 8-10.
Pápa: Szentes Lázár helyére Zsivóczky Gyula, november 14.
Győr: Reszeli Soós István helyére 2006. január 1-től Csank János