Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Már csak hat hely kiadó a BL-ben

2005.11.24. 10:50
A labdarúgó Bajnokok Ligájában, az utolsó előtti csoportkör után, a legtöbb csoportban eldőltek a fontosabb kérdések. A D- és az E-csoportban azonban még többen pályáznak a továbbjutó helyekre, míg a C- és a H-csoportban már csak a második hely "kiadó". A nagy csapatok közül veszélyben van a tavalyi döntős Milan, a Manchester United és a 2004-es győztes Porto is.

Kattintson!
Az A-csoportban viszonylag tiszta a kép, mindössze egy kérdés vár eldöntésre: a Bayern München vagy a Juventus végez-e az első helyen. Az egymás elleni eredmények tükrében egyenlő az állás, így az utolsó forduló dönt a sorrendről, azaz, ki veri meg jobban soros ellenfelét. Mindkét együttes idegenben fejezi be a csoportküzdelmeket, az olaszok az eddig pontnélküli osztrák Rapidhoz (Korsós György és Garics György csapatához), a németek a már biztos harmadik belga Brugeshez látogatnak. A Juventusnál visszatérhet az eltiltott Zlatan Ibrahimovics, míg a Bayernnél a sérült Michael Ballack. (Bár utóbbi nélkül is jól megy a bajoroknak, hiszen az elmúlt tizenhét meccsből, amikor nem játszott, tizenhatszor nyertek.)
Már továbbjutott: Bayern, Juventus
UEFA-kupa: Bruges

A B jelű csoportban még tisztább a kép, az Arsenal már biztos csoportelső, míg az Ajax másodikként lép tovább. Az angolok számára csak egy "tétje" van az utolsó fordulónak, sikerül-e pontveszteség nélkül venni a csoportkört. Ez jót tenne az önbizalmuknak is, hiszen a bajnokságban alaposan le vannak maradva az éllovas Chelsea mögött. Az egyetlen nyitott kérdés, hogy az előzőleg leírt svájci Thun, vagy a cseh Sparta Praha végez-e az UEFA Kupa-indulásra jogosító harmadik helyen.
Már továbbjutott: Arsenal, Ajax
UEFA-kupa: Sparta vagy Thun


A C-csoportban az előzetes várakozásoknak megfelelően kimagaslik a Barcelona, amely már biztosan első. A másik továbbjutó helyre még az olasz Udinese és a német Werder Bremen pályázik. Az olaszok az utolsó körben éppen a remek formában lévő Barcát fogadják, míg a németek a BL-ből már biztosan kiesett, de az UEFA-kupás helyre még eséllyel pályázó Panathinaikoszt. A Werder csak abban az esetben mehet tovább, amennyiben nyer és a spanyolok diadalmaskodnak Udinében. Magyarul, a Barcelona "eldöntheti", kit visz magával tovább.
Már továbbjutott: Barcelona
Még továbbmehet: Az Udinese vagy a Werder Bremen
UEFA-kupa: Panathinaikosz, Udinese vagy Werder

A nyolc csoportból mindössze kettőben nem dőlt még el semmi, ezek közül az egyik a D. Az utolsó kör előtt mind a négy együttes továbbjuthat, jelenleg a Villareal áll a legjobban. Egy ponttal van mögöttük a Roy Keane távozása óta gyenge formában lévő Manchester United és a Lille, míg újabb egy ponttal lemaradva követi őket a portugál Benfica. Az utolsó kör párosítását (Villareal-Lille és Benfica-Manchester), és az eddigi eredményeket (tíz meccsből öt döntetlen) elnézve lehetetlen megmondani, mi lesz a csoport végeredménye.
Már továbbjutott: -
Még továbbmehet: Mind a négy együttes
UEFA-kupa:Mind a négy együttes


Kattintson
Egy fokkal könnyebb a helyzet az E-csoportban, miután a jelenlegi utolsó török Fenerbahce legjobb esetben is csak harmadik lehet, ehhez azonban Eindhovenben kellene nyernie. Ugyanakkor, ha a holland együttes nyer, biztosan továbbmegy, hiszen az előtte egy ponttal álló Milan és a Schalke egymás ellen lép pályára. Az olasz és a német csapat csak akkor mehet együtt tovább, ha a hollandok nem nyernek otthon a törökök ellen.
Már továbbjutott: -
Még továbbmehet: A Milan, Schalke, PSV hármasból kettő
UEFA-kupa: mind a négy csapat

Az F-csoportban teljesen tiszta a kép. A Lyon végzett a csoport élén, a gyengélkedő Real a második, míg az UEFA-kupát érő harmadik helyre a norvég Rosenborg ért oda. Az Olympiakosz az utolsó forduló eredményétől függetlenül már kiesett.
Már továbbjutott: A Lyon és a Real
UEFA-kupa: Rosenborg


Kattintson!
A G-csoport egyértelmű angol fölényt hozott, a kérdés csak az, a jelenleg egy pont előnnyel vezető, címvédő Liverpool, vagy az angol bajnokságban élen álló Chelsea jut-e tovább az első helyen. Ezt az utolsó fordulóban egymás ellen dönthetik el, Londonban. A tavalyi elődöntő páros meccse után a 'Pool ment tovább, míg idén a BL-ben döntetleneztek, majd négy nappal később a bajnokságban a kékek idegenben kiütötték ellenfelüket. A harmadik helyen a Betis végez, míg a Juhász Rolandot foglalkoztató Anderlecht számára csak annyi a tét, hogy sikerül-e gólt, jó esetben pontot szerezni a hat meccs alatt.
Már továbbjutott: Liverpool és Chelsea
UEFA-kupa: Betis

A H-csoportban csak az első hely dőlt el, ezt az olasz bajnokságban gyengélkedő Internazionale szerezte meg. A másik továbblépő helyre még hárman pályáznak, a jelenleg legjobb pozícióban álló skót Rangers épp az olaszokat fogadja, míg az idény meglepetéscsapata, a szlovák Artmedia a tavaly előtti győztes Portót látja vendégül.
Már továbbjutott: Internazionale
Még továbbmehet: A Rangers, Artmedia, Porto hármasból egy
UEFA-kupa: A Rangers, Artmedia, Porto hármasból egy

15%

Edith Eva Eger A döntés

3999 Ft
3400 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft