Szilárda
0 °C
6 °C

Ötmillióba került a 'vár a gázkamra'

2005.12.06. 21:02
Ötmillió forintra büntették az Újpest FC labdarúgócsapatát szurkolóinak a november 26-i MTK elleni bajnokin tanúsított rasszista magatartásáért.

A másfél héttel ezelőtti MTK-Újpest NB I-es futballmeccsen a kezdeti sportszerű buzdítást követően a vendégdrukkerek közül többen többször antiszemita rigmusokkal zavarták meg az összecsapást, többek között a következőket skandálták: "mocskos zsidók" és "vár a gázkamra".

Sápi nem vezethet meccset a szünetben

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága kedden ezért ötmillió forintra büntette az újpestieket.

A mérkőzés kapcsán a fegyelmi bizottság az újpesti klub mellett a házigazda MTK-t a következő bajnoki meccsén rendezői létszámának 15 fős növelésére kötelezte.

Sápi Csaba játékvezetőt március elsejéig eltiltotta a bíráskodástól, mert elmulasztotta figyelmeztetni a rasszista szólamokat skandáló szurkolókat. Az első osztályú bajnokságból egyébként egy forduló van hátra, a tavaszi szezon március elején kezdődik, vagyis Sápi legfeljebb a sárdagasztó felkészülési mérkőzéseket hagyja ki.

Az fb, amelynek határozatai ellen lehetőség van fellebbezésre, úgy határozott, megkéri az MLSZ-t, hogy az újpestiek által befizetendő összeget a rasszizmus elleni küzdelemre fordítsa.

"Az álláspontunkat az írásbeli határozat kézhezvétele után fejtjük ki, így akkor foglalunk állást a fellebbezésről is. A bizottság méltányolta, hogy az Újpest FC a maga eszközeivel mindent megtesz a jelenség ellen..." - nyilatkozta az Újpest honlapjának Dányi Szilárd, a lila-fehér klub ügyvezető igazgatója.

Honvéd-MTK: csak Schultzcal foglalkoztak

A bizottság ülésén a múlt hét keddi Budapesti Honvéd-MTK mérkőzés hosszabbításában kiállított Schultz Leventét egy mérkőzésre tiltotta el, csakúgy, mint a Debrecen másodedzőjét, Herczeg Andrást, akit a Ferencváros elleni, november 27-i bajnokin küldtek el a kispadtól.