Valér
4 °C
8 °C

Mourinho rendre utasította a Liverpoolt

2005.12.08. 09:42
Összeszólalkozott a Chelsea-Liverpool BL-meccs közben José Mourinho, a londoniak edzője a vendégek kispadján ülőkkel. Mickael Essien durva szabálytalansága miatt reklamáltak, mire a portugál tréner beszólt nekik. Később kiderült, nem is látta, mi történt.
A chelsea-s Mickael Essien szabálytalansága volt a legizgalmasabb esemény a Chelsea-Liverpool BL-csoportmeccsen. A londoniak középpályása Dietmar Hamannt rúgta le becsúszva a 22. percben, de a német játékvezető, Herbert Fandel nem büntette még sárgalappal sem.

"Lazítsatok"

Elöl Mourinho, háttérben Benítez (fotó:epa)
Elöl Mourinho, háttérben Benítez (fotó:epa)

"Azt hittem, eltört a lábam" - idézte a goal.com Hamannt, aki hosszú ápolás után vissza tudott térni a pályára.

A liverpooli kispadon szinte mindenki felugrott Essien faltjánál, az ellenfél edzője, José Mourinho szerint viszont ok nélkül elégedetlenkedtek.

"Megmondtam a Liverpool-kispadnak, hogy fejezzék be a siránkozást, jobb ha leülnek és lazítanak egy kicsit" - indokolta Mourinho szerdán, miért szólalkoztak össze.

Hamannt nem látta, Gudjohnsent igen

A portugál edző annak ellenére szólt be, hogy nem is látta, mi történt Essiennel és Hamannal: "Nem láttam Essien faltját, ezért nem tudok beszélni róla".

A Liverpool trénere, Rafa Benítez nem nyitott vitát, mert szerinte annyira egyértelmű volt a szabálytalanság. "Tisztán látszik a felvételeken, mi történt, ráadásul megnéztem Hamann lábát is. Ilyen egyértelmű eseten nem veszekszem".

Mourinho ellenben vitatkozott, a liverpooli Sissoko becsúszását emlegette. "Mohamed Sissoko szabálytalanságát Gudjohnsen ellen észrevettem, az nagyon csúnya volt" - vádaskodott a portugál edző.

A Chelsea a BL-ben nem lő gólt a 'Poolnak

Az eseményekkel kapcsolatban Benítez végül annyit jegyzett meg: "José szeret dumálni, túlságosan is".

A két csapat 0-0-ás döntetlenjével a Liverpool jutott tovább csoportelsőként, a Chelsea mögötte. Mourinho nem beszélt róla, de ez volt sorozatban a negyedik BL-meccs, amikor csapata nem tudott gólt rúgni a Poolnak. Igaz, a bajnoki találkozásukkor négyet lőttek a vörösöknek.

A tavaszi elődöntőjük két meccsén mindössze egy gól esett, azzal lett döntős a Liverpool, bár később kiderült, Luis Garcia labdája nem jutott túl a gólvonalon.