Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

Negyvenmilliós fogadás az edzőváltásra

2005.12.13. 13:31
Az angol futballszövetség (FA) már vizsgálja, hogy a szerencsejátékosok másfélmillió fontot - több mint félmilliárd forintot - tettek arra, hogy Harry Redknapp lett a Portsmouth edzője.

Alig egy éve távozott az angol élvonalbeli futballklub, a Portsmouth csapatától a sikeres edző, Harry Redknapp, és visszatért korábbi sikerei helyszínére. Közben tett egy kitérőt a rivális Southampton csapatához, amely kiesett a Premier League-ből, hogy most - miután már korábbi távozása oka, Valimir Zajec sportigazgató nincs a posztján - újra a "Pompey"-t irányítsa.

Esélyes volt, fogadtak rá

#alt#
Harry Redknapp (balra) és régi-új főnöke, Milan Mandaric (fotó: epa)
A futball mellett a sportfogdásban is világelsők közé tartozó Angliában ugyanúgy, mint bármit, az edzőváltásokat is meg lehet játszani.

Így volt ez azután is, hogy a Portsmouth kirúgta a francia Alain Perrint és kereste az utódját. Valószínűnek tűnt, hogy Redknapp visszatér, ezért alacsony, 1,25-ös szorzó szerepelt erre az eseményre.

Ennek ellenére a Betfirm nevű cégnél összesen 15 millió forintos forgalmat bonyolítottak a Redknapp szerződtetése előtti időszakban - írta az angol bulvárlap, a Mirror.

Redknapp tagad

Az angol futballszövetség (FA) már vizsgálja, kinek volt köze ezekhez az ügyletekhez, egy játékos ugyanis százezer fontot, vagyis 37,5 millió forintot tett fel Redknappre.

Felmerült az is, hogy a nagy szerencsejátékos hírében álló edzőnek lehet-e köze az ügyletekhez, ám ő tagadta a bennfentes kerekedés gyanúját.

Nálunk is slágertéma

Az utóbbi hetekben, igaz, csak "zuhanyhíradós" pletykákra, egy játékképezés miatt eltanácsolt futballista esetére reagálva a sportnapilap nagy terjedelemben foglalkozott a gyanús fogadásokkal, konkrétumok nélkül.